Remedii de acasă pentru balonare

de DANIEL ŢIGLEANU

0
1401

Obiceiurile alimentare nesănătoase, dezordonate, duc la balonare, ca și sindromul premenstrual sau probleme ale tractului digestiv (gastrită, colon iritabil). Din fericire există remedii ușoare, pe care le poți face acasă sau la serviciu, ca să scapi de această problemă.

 Ceai de mentă, bun împotriva balonării

Ceaiul de mentă calmează un stomac supărat și reduce senzația de balonare, ca și producerea gazelor. Bea un ceai de mentă seara, înainte de culcare și după ce ai mâncat, ca să te simți mai bine. Bea-l încet și nu foarte fierbinte.

Și ceaiul de mușețel are aceleași efecte benefice împotriva balonării. Dacă preferi mușețelul în detrimentul mentei, atunci află că este o soluție bună.

Ceaiul de ghimbir te scapă de balonare

Ai nevoie de o rădăcină de ghimbir, pe care o razi cât să faci 2 lingurițe de ghimbir ras. Pune-le la infuzat 10 minute în apă fierbinte, apoi bea ceaiul cald, cu miere sau lămâie, după plac. Ghimbirul este foarte bun pentru problemele stomacului și combate balonarea, greața sau indigestia. Îl poți bea oricând ai nevoie, înainte sau după mese. O altă metodă ca să te bucuri de efectele benefice ale ghimbirului este să mănânci o linguriță de ghimbir proaspăt ras înainte de mese.

Folosește chimen împotriva balonării

Semințele de chimen sunt foarte bune pentru cei care suferă de balonare des și nu pot elimina gazele în mod natural. Așadar, în fiecare dimineață, pe stomacul gol, mănâncă o jumătate de linguriță de semințe de chimen. Continuă tratamentul până observi că nu te mai balonezi.

Ce mai poți face ca să nu te mai balonezi

Redu consumul de sare cât mai mult, ca să nu te mai balonezi. De asemenea, dulciurile au astfel de efecte asupra organismului, ca și antibioticele (cât timp le iei, trebuie să iei și probiotice) ori pilulele contraceptive. Dacă observi că te balonezi după ce bei lapte sau mănânci lactate, atunci ai putea avea o intoleranță la lactoză, ceea ce înseamnă că ar trebui să reduci și consumul acestora.

Bea mai multă apă, ca să diluezi acidul gastric și astfel oprești formarea gazelor. Consumă alimente bogate în fibre, ce ajută la o digestie sănătoasă și nu mai consuma prăjeli, fast food sau junk food (de exemplu chipsuri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =