GUVERN: DISCUTAREA BUGETULUI SE AMÂNĂ PENTRU MARŢI, DUPĂ ŞEDINŢA CSAT

0
1461

După decizia Guvernului Grindeanu de a reduce bugetele SRI şi SIE cu aproximativ 10 procente, preşedintele României, Klaus Iohannis, a acuzat Guvernul PSD+ALDE de iresponsabilitate, având în vedere, cităm: „angajamentele politice şi instituţionale asumate, precum şi riscurile şi vulnerabilităţile existente în actualul context de securitate, regional şi internaţional”. Iohannis a mai spus că, „în acest sens, asigurarea securităţii naţionale ar trebui să fie o prioritate absolută, şi nu orgoliile politice de moment. Intenţia Guvernului de a reduce aceste bugete reprezintă un gest iresponsabil şi o gravă eroare”.

În baza cadrului juridic actual, proiectele de buget din domeniul securităţii naţionale trebuie să primească avizul CSAT înainte de a fi aprobate de către Guvern, iar astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a dispus convocarea „cu celeritate” a CSAT pentru analizarea bugetului în ziua de marţi, 31 ianuarie.

Din acest motiv, şedinţa extraordinară a Guvernului în care urma să se discute bugetul pe 2017 şi care trebuia să înceapă la ora 13.00 a fost amânată pentru aceeaşi zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

66 + = 73