TRENUL UNIRII A PLECAT DIMINEAŢĂ DIN BUCUREŞTI CĂTRE IAŞI, TRAS DE O LOCOMOTIVĂ TRICOLORĂ

0
1815

Pe parcursul zilei de 24 Ianuarie, trenul IR 10661 care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Iaşi şi retur se va numi Trenul Unirii. Garnitura tractată de o locomotivă tricoloră folosită la deplasările Trenului Regal a plecat la ora 5:50 din Gara de Nord către Iași şi are programate opriri în gările Ploiești Sud (6:28), Buzău (7:32), Focșani (8:39), Tecuci (9:19), Bârlad (10:15), Vaslui (10:54), Bârnova (11:34), Iași (11:55). Trenul se va întoarce în aceeași zi, cu plecare din Iași la 16:50 și sosire în București la ora 23:00. La casele de bilete din marile gări, călătorii vor primi câte un simbol tricolor, semn al unirii românilor.

„Este o realitate faptul că dezvoltarea domeniului feroviar este una dintre mizele viitorului. Și asta nu numai pentru că trenul reprezintă una dintre opțiunile cele mai prietenoase cu mediul înconjurător, ci și pentru că trenul este mai mult decât un mijloc de transport. Călătoria cu trenul unește destine, oameni și locuri. Doresc tuturor românilor cât mai multe călătorii frumoase cu trenul și, de Ziua Unirii, vă urez: La mulți ani!”, a declarat Iosif Szentes, director general al CFR Călători, citat de Agerpres.

Trenul Unirii va avea ca pasageri speciali un grup de bicicliști care, potrivit reprezentanților companiei, vor duce spre Iași mesajul unirii pe de o parte, iar pe de altă parte vor consemna faptul că trenul, un mijloc de transport prietenos cu mediul ca și bicicleta, „face ca distanța dintre oameni și locuri să dispară”. „Bicicliștii munteni vor merge la Iași, unde împreună cu bicicliștii moldoveni vor dansa Hora Unirii pe biciclete. Evenimentul bicicliștilor este organizat de Adevărații VeloPrieteni România și Probikeaddiction Iași”, a declarat Mihai Deneș, vicepreședintele Asociației Adevărații Veloprieteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =