UPDATE: DOI COPII ȘI UN ADULT – CETĂȚENI ROMÂNI – DISPĂRUȚI ÎN AVALANȘA DIN ITALIA

0
965

Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora trei cetățeni români – un adult și doi minori – s-ar afla în hotelul care a fost lovit de avalanșă în localitatea Farindola, din regiunea Abruzzo, a informat joi Ministerul Afacerilor Externe (MAE), la solicitarea AGERPRES. Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgență autoritățile locale, în vederea obținerii de detalii suplimentare.

Totodată, Ambasada României în Italia și Consulatul General al României la Bologna monitorizează situația și mențin în permanență legătura cu autoritățile locale, fiind pregătite să acorde asistență consulară, în caz de necesitate, precizează MAE. Potrivit sursei citate, operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, fiind îngreunate de condițiile meteorologice severe și de daunele produse de avalanșă asupra clădirii.

Zeci de persoane erau cazate la un hotel din apropierea vârfului montan Gran Sasso din regiunea Abruzzo – centrul Italiei, când o avalanșă de zăpadă, declanșată cel mai probabil de seria de cutremure de ieri, a lovit cu forță construcția, distrugând-o parțial. Un oficial al forţelor de intervenţie italiene a declarat că „sunt mai multe persoane decedate”, în timp ce altele sunt încă sechestrate în clădirile acoperite de zăpadă. Postul de televiziune SkyTG24 precizează că unii dintre morţi au fost găsiţi în Hotelul Rigopiano, în localitatea Farindola, pe Muntele Gran Sasso. Cel puţin 30 de persoane sunt încă blocate în hotel, iar echipele de salvare au încercat să pătrundă fără succes în clădire pe timpul nopţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

44 + = 50