Cum scapă RALUCA ZENGA de kilogramele în plus, dar şi de starea negativă

0
1960

Mămică a doi copii, Raluca Zenga arată mai bine ca niciodată. Autoarea „Manualului Mămicii ZEN” are propria strategie de detox pe care o pune în aplicare după sărbători. Soția fostului mare internațional italian Walter Zenga a făcut publice câteva dintre secretele la care recurge pentru a avea o siluetă de invidiat. „Vreau să vă împărtășesc în rândurile următoare „strategia” mea pentru a păși cu dreptul în Anul Nou, după excesele de sărbători. Este posibil să suferim de „melancolia de ianuarie”, simțindu-ne somnolenți, fără energie, în oglindă să ne întâmpine un ten obosit, încărcat și un stomac mai balonat ca de obicei! Iată cum combat eu aceasta stare negativă: mănânc salate cu rucola și pătrunjel, stropite cu zeamă de lămâie sau oțet de mere, precum și supe de legume/ciorbe cu multe verdețuri proaspete, acrite cu borș natural. De curând, am citit un studiu asupra verzișoarelor de Bruxelles: aceste mici și deseori ignorate legume au importante proprietăți detoxifiante, anti-oxidante și anti-inflamatoare, promovând eliminarea substanțelor cancerigene din organismul nostru. Așa că am început să le consum mult mai des!

Beau smoothie/sucuri verzi cu țelină, sfeclă roșie, mentă și Lime, în care amestec o linguriță de alge – Spirulina sau Chlorella; pe durata zilei, mă hidratez cu ceai verde, bogat în antioxidanți, sau ceaiuri din plante cu proprietăți detoxifiante – semințe de fenicul, ghimbir, coriandru, păpădie. Renunț pe perioada impusă de detox la alimentele cu gluten (și incerc să reduc pe cât posibil consumul de zahăr), la lactate (în afara celor fermentate, precum chefirul) și la snacks-urile sărate care îmi deschid mai mult apetitul la mâncare! Consum lapte de migdale și lapte și ulei de cocos pentru proprietățile nutritive.

Când poftesc ceva dulce, aleg ciocolata neagră sau câteva lingurițe de miere de Manuka. Îmi acord câte douăzeci de minute pentru băi cu săruri de magneziu, fac un masaj drenant, o saună dacă am ocazia și revin la antrenamentele mele de 20-25 minute zilnic, yoga sau Pilates: este esențial sa transpirăm pentru a elimina toxinele! Orice formă de activitate fizică este binevenită. Acupunctura: da, poate nu este o terapie la îndemâna precum celelalte tehnici, dar această prețioasă metodă din medicina chinezească constituie un aliat important în detoxifierea și reechilibrarea organismului nostru. Și în final, un detox fizic nu poate fi complet fără un detox mental (nu degeaba „mens sana in corpore sano”): așa că, la început de an, să lăsam emoțiile negative la o parte, auto-critica excesivă, sentimentele de inadecvare sau invidie când începem să ne comparăm viața si realizările personale cu ceilalți. Să ne impunem o disciplină interioară aliniată promisiunii de a ne onora corespunzător corpul: fiind mai buni, mai toleranți, mai deschiși. Hrană pentru trup, hrană pentru spirit!”, a explicat Raluca Zenga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

44 + = 46