INFOTRAFIC, ora 21.00: DRUMURI BLOCATE ÎN CONTINUARE, JUDEŢUL CONSTANŢA CEL MAI AFECTAT

0
1597

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise două tronsoane de autostradă şi şapte segmente de drumuri naţionale, astfel:

A2 Bucureşti – Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară – Constanța, pe care vântul spulberă zăpada);

A4 Ovidiu – Agigea;

JUDEŢUL NEAMŢ:

  • DN 15D Piatra-Neamţ – Roman (începând cu această oră, deoarece vântul spulberă zăpada pe carosabil; se estimează că se va redeschide în cursul dimineţii);

JUDEŢUL CONSTANŢA:

  • DN 3 Ostrov – Murfatlar;
  • DN 22;
  • DN 3C;
  • DN 38;

JUDEŢUL IAȘI:

  • DN 28A Târgu Frumos – Pașcani – Moţca

JUDEŢUL TULCEA:

  • DN 22D Horia – Atmagea – intersecţie cu DN22A;

S-au redeschis DN17 Suceava – Păltinoasa (judeţul Suceava) şi DN24D Tuluceşti – limită Vaslui (judeţul Galaţi).

Drumuri cu restricţie de tonaj:

JUDEŢUL CONSTANŢA:

  • DN 3 Murfatlar – Constanţa (7,5 tone);
  • DN 22C Cernavodă – Murfatlar (7,5 tone);

Ninge viscolit pe autostrăzile A1 Sibiu – Şibot şi A3 Turda – Gilău, iar vizibilitatea este redusă. Se acţionează cu utilaje, în sistem baterie (ceea ce înseamnă că acestea nu pot fi depăşite, iar viteza de rulare în spatele lor este de aproximativ 40 km/h).

În judeţul Sibiu se circulă în condiţii de iarnă. Vizibilitatea scade, din cauza ninsorii viscolite, la aproximativ 20 de metri pe DN7, pe Valea Oltului (doar în judeţul Sibiu).

Din cauza cotelor scăzute ale Dunării, dar şi a sloiurilor de gheaţă, au fost suspendate manevrele la traversarea cu bacul, la Bechet.

Pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul rutier a mai scăzut în intensitate. Se circulă cu viteză adaptată, pe carosabil existând un strat subţire de zăpadă. Se acţionează cu utilaje.

Şi pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti traficul a scăzut în intensitate. În zona Babarunca – Cheia, se circulă în condiţii de iarnă şi vizibilitate redusă. Pentru că autotrenurile înaintau cu mare dificultate, fiind necesară în unele cazuri tractarea lor de către utilaje de deszăpezire, în judeţul Prahova a fost instituită restricţie temporară pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone între Vălenii de Munte şi limita cu judeţul Braşov (kilometrii 115-160, către Braşov).

Având în vedere atenționările de vreme nefavorabilă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, se recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii sunt sfătuiţi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere și să manifeste prudență sporită la volan, pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 76 = 84