ATENȚIONAȚI PENTRU PESTA PORCINĂ

0
1136

La nivelul judetului Braila se activeaza, de maine  Centrul Local de Combatere a Bolilor, in contextul in care, la granitele tarii noastre cu Republica Moldova si Ucraina au fost deja confirmate focare de pesta porcina africana. Reprezentantii DSVSA Braila avertizeaza ca boala este una grava, rata de mortalitate in randul animalelor infestate fiind, in general de 100%, ceea ce ar  duce la un impact economic puternic.

Conducerea DSVSA Braila a atentionat reprezentantii administratiei publice locale de pericolul de la granitele tarii, unde deja au fost confirmate focare de pesta porcina africana. Pericolul este cu atat mai mare,  cu cat de aceasta boala sunt afectati si porcii mistreti, care circula liber intre Romania si Moldova, sau intre Romania si Ucraina, acolo unde au aparut deja focare. In plus, si inconstienta unora care introduc in tara ilegal produse de origine animala din tarile deja afectate, poate contribui la raspandirea, in Romania, a flagelului.

Reprezentatii institutiei  solicita astfel atentie maxima si interventie prompta in caz de suspiciuni. In acest moment Directia Sanitar-Veterinara a instruit deja administratorii societatilor comerciale care detin exploatatii comerciale de porcine,  dar si administratorii fondurilor de vanatoare din Braila. Toate unitatile administrativ-teritoriale  au fost aprovizionate cu un minim de substante dezinfectante. In plus, se monitorizeaza zilnic produsele de origine animala introduse prin bagajele calatorilor veniti din zonele deja afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 + = 84