NUMĂRUL COPIILOR CARE SUFERĂ DE OBEZITATE, CREȘTERE ÎNGRIJORĂTOARE

0
1301

Numărul copiilor care suferă de obezitate, în creştere îngrijorătoare.Este constatarea specialiştilor care avertizează că numeroşi copii se confruntă cu mari probleme de greutate, cauzate de lipsa activităţii fizice şi de o alimentaţie nesănătoasă, bogată în grăsimi şi zahăr.

În ultimii ani, obezitatea în rândul copiilor a ajuns la cote alarmante şi în judeţul Buzău. Dacă înainte de 1990, incidenţa obezităţii infantile era scăzută şi apărea mai ales pe fondul unei suferinţe endocrine, în prezent aproape 1 din 3 copii este supraponderal, cu şanse reale să devină obez.  Specialiştii spun că odată cu creşterea în greutate vin şi alte probleme, cum ar fi colesterolul prea mare.

”Nu doar alimentele au făcut că problema obezităţii să explodeze. Sedentarismul are şi el un rol deloc de neglijat. Statisticile tot mai alarmante par totuşi să nu sperie pe nimeni. În alimentatatia de zi cu zi a copiilor găsim numai alimente interzise’‘ a declarat dr. Dana Marinescu, șef Secție Diabet și Nutriție SJU Buzău.

Un sondaj realizat de Comisia Europeană arată că 20 la sută dintre copiii din România sunt obezi ori supraponderali. Obezitatea este o afecţiune medicală de nutriţie şi metabolism în care grăsimea corporală se acumulează în exces, astfel încât poate avea un efect advers, negativ asupra sănătăţii, ducând la o speranţa de viaţă redusă sau alte complicaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 77