JUDEȚE DIN ȚARĂ AFECTATE DE PRECIPITAȚIILE ȘI VÂNTUL PUTERNIC

0
1511

Autor: Newss.ro

      Precipitațiile abundente și vântul puternic din ultimele zile au creat situații de urgență în 17 județe din țară. A fost necesară intervenția operativă pentru salvarea persoanelor surprinse de viscol, îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme sau pe carosabil, a bannerelor, a panourilor publicitare, a elementelor de construcții de pe fațadele clădirilor și respectiv a stâlpilor de electricitate rupți sau în pericol de cădere. Potrivit IGSU, în zona de sud-est a țării, lovite de intemperiile vremii au fost Capitala și județele Buzău, Constanța, Ialomița, Prahova și Vrancea. Astfel, în București au căzut: 52 copaci dintre care 17 pe autoturisme sau carosabil, 7 panouri publicitare și 5 schele. Totodată pompierii au intervenit în 56 de cazuri de degajare elemente de construcții.

    În județul Buzău au fost înregistrate mai multe situații de urgență generate de precipitații. Astfel, în  localitatea Bodinești un podeț a fost rupt de apele pârâului Slănic iar accesul se realizează doar pietonal. De asemenea, în localitatea Jgheab, pe  DJ 204 M a fost distrus terasamentul pe cca 500 m. Circulația se desfășoară pe rute ocolitoare.  Pe raza comunei Bisoca a fost reactivată o alunecare de teren, care a afectat următoarele drumuri: DJ204 C – circulație îngreunată; DC 170 (circulația spre satul Pleși întreruptă); DC 198 (sat Recea și sat Lacurile – circulație îngreunată); comuna Cernătești: 32 km DC afectați și un podeț avariat între satele Zărnești și Căldărușa. Circulația mașinilor este întreruptă.

       În județul Constanța au căzut patru copaci – unul pe acoperiș și trei pe carosabil- în Cernavodă, Medgidia, Eforie Nord, Constanța. Totodată au fost închise porturile din Constanța Sud, Mangalia, Midia Năvodari. În județul Ialomița, ca urmare a fenomenelor meteo înregistrate duminică, în municipiul Fetești, a două acoperișuri ale unor blocuri de locuit au fost luate de vânt. În județul Prahova,  pe DN1, între Azuga și Predeal, au fost cinci copaci căzuți pe carosabil, o mașină avariată, iar două persoane au suferit atacuri de panică. Drumul a fost mai apoi deblocat. De asemenea, atât în Cheia cât și Bușteni, patru copaci au căzut pe carosabil. În județul Vrancea, pe DN 2N, între km 41-46, trei tronsoane de drum au fost afectate de căderi de pietre de pe versanți și s-a circulat pe un singur sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 + = 88