CURIOZITĂȚI…DE PRIN LUME ADUNATE

0
1602

Autor: Loredana Lupu

    V-ați întrebat vreodată care este fructul cel mai sănătos din lume, sau de unde s-a inspirat Brâncuși când a creat Masa Tăcerii. De la curiozități despre manguste și japonezi, descoperă 10 informații inedite…

  1. Știați că… Prima Mare Lojă a Francmasoneriei s-a constituit la Londra, pe 24 iunie 1717? Masoneria este o organizaţie care există de 300 de ani şi este cea mai veche organizaţie non-politică din lume.
  2. Știați că…medicii britanici au ajuns la concluzia că nu e nevoie să ne forțăm organismul să înghită 2 litri de apă, pe zi? Motivul este extrem de simplu! Corpul nostru este un organism foarte fin care știe să își regleze singur cantitatea de lichide de care are nevoie.
  3. Știați că…mangustele sunt imune la veninul şerpilor?
  4. Știați că…angajatorii japonezi vor să știe grupa de sânge a candidaților, întrucât ei cred că există o legătură puternică între personalitate și sânge? De asemenea, folosesc aceste informații și pentru a găsi un potențial partener/ă.
  5. Știați că…curmalele acoperă o gamă largă de valori nutriționale și, prin urmare, mulți spun că ar fi unele dintre cele mai sănătoase fructe din lume?
  6. Știați că…Masa Tăcerii (celebra sculptură aparținând lui Brâncuși) este inspirată dintr-o masă de piatră de pe timpul lui Ștefan cel Mare? Poate fi și astăzi admirată în curtea bisericii din Pătrăuți (județul Suceava).
  7. Știați că…în procesul comunicării, 55% îi revine fiziologiei (limbajul corpului), 37% vocii (ritm și ton), și numai 8% cuvintelor purtătoare de informație?
  8. Știați că…o vacă se îmbată dacă mănâncă prea multe mere?
  9. Știați că…potrivit unui studiu ştiinţific realizat de ,,Society for Sex Therapy and Research”, pentru un act sexual ideal sunt necesare între 7 şi 13 minute? Studiul a analizat, timp de zece ani, calitatea raporturilor sexuale a 50 de voluntari.
  10. Știați că…un cal adult poate consuma într-un an o cantitate de hrană ce depășește de 7 ori propria sa greutate?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 2 = 8