GRUPARE DE CONTRABANDIȘTI CU MOTORINĂ ŞI ŢIGĂRI, DESTRUCTURATĂ DE POLIŢIŞTI

0
1344

Autor: Newss.ro

   Peste 20 de percheziţii au fost efectuate joi, 10 noiembrie, de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa pe raza a 4 judeţe – Ialomiţa, Tulcea, Brăila şi Constanţa, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de contrabandă cu motorină şi ţigări. În urma acestora s-au găsit peste 2.000 de litri de combustibil, 160 kg de îngăşăminte chimice, 24.200 lei şi 1.130 de euro au fost ridicaţi de poliţişti în urma celor. Totodfată, oemnii legii au mai confiscat cartuşe de vânătoare, setci de pescuit, peşte şi produse din peşte. 11 persoane au fost reţinute în acest dosar. Ele se află încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Ialomiţa.

       Acestea erau suspectate de ,,deținerea şi vinderea de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că ele provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi eliberare pentru consum, deţinere în afara unui antrepozit fiscal, transportul, inclusiv în regim de accize, utilizarea, oferirea spre vânzare sau vânzarea pe teritoriul României a produselor energetice. În urma perchezițiilor, au fost identificate şi ridicate 1.806 litri de motorină neaccizată, 380 litri de benzină, pachete cu ţigări cu timbru fiscal emis de autorităţile din Ucraina, 160 kg. de îngrăşăminte chimice, setci pentru pescuit, peşte şi produse din peşte, 80 de cartuşe de vânătoare, 24.200 de lei şi 1.130 de euro.(…)

      Din cercetări a reieșit că, în perioada mai – noiembrie 2016, persoanele în cauză ar fi achiziţionat, de pe împingătoarele de barje, sub pavilion străin care tranzitau judeţul Ialomiţa pe fluviul Dunărea, motorină neaccizată, îngrăşăminte chimice, ţigarete fără timbru fiscal sau cu timbru fiscal emis de Ucraina, Republica Moldova şi Belarus, pe care apoi le-ar fi comercializat către diferite persoane fizice de pe raza comunei Giurgeni şi a localităţilor învecinate. În cauză, cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite. La activităţi au participat şi poliţişti ai Gărzii de Coastă Constanţa, cu o ambarcaţiune” se arată în comunicatul IPJ Ialomița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rezolvă Captcha 48 + = 52