EVENIMENT DE EXCEPŢIE LA BUCUREŞTI. ACeR A ORGANIZAT CEA DE-A A IV-A EDIȚIE A CONVENȚIEI NAȚIONALE DEDICATE INDUSTRIEI DE COMUNICAȚII ELECTRONICE DIN ROMÂNIA

0
2075

Autor: Leonard Bunilă și Alina Răducan

       Convenția Asociaţiei de Comunicaţii Electronice – ACeR, ajunsă în acest an la cea de-a patra ediție, a debutat joi, la Bucuresti, în prezența a numeroși  reprezentanți ai autorităților din domeniu dar și reprezentanți ai numeroase televiziuni regionale și locale. Întâlnirea, care a avut loc la Hotel Marriot din Capitală, a fost deschisă chiar de către președintele ACeR, Adrian Neagu: ,,Dragi prieteni. Timp de două zile, vom dezbate noutăți despre viitorul conținutului TV si al tehnologiei media de top, vom discuta despre oportunitățile și provocările pieței de telecomunicații si vom cântări progresele înregistrate, ori, dimpotrivă, piedicile care ne-au tras înapoi. Sunt sigur că vor fi discuții sincere, deschise, intuitive și corecte. Sunt ferm convins că vom găsi soluții și idei, care ne vor apropia și mai mult.”

        Convenția ACeR constituie un prilej pentru autoritățile din domeniu să dezbată subiecte de interes din domeniul telecomunicațiilor. ,,Mă uit cu drag la dumneavoastră și îl felicit pe domnul președinte Adrian Neagu, care știe, de la o ediție la alta, să vă înmulțească, să vă întinerească și să vă dea un aer prosper și foarte creativ” a declarat președintele CNA, Laura Georgescu.

     ,,Astfel de întruniri sunt foarte importante. Asigură o platformă de comunicare între furnizorii de soluții de comunicații electronice, furnizorii de conținut și pot lua în discuție în fiecare an, care sunt opțiunile utilizatorilor pentru că și furnizorii de comunicații electronice și cei de conținut trebuie să se adapteze la ce-și doresc românii ” a menționat Cătălin Marinescu, președinte ANCOM.

     ,,O văd ca pe un eveniment deosebit de important pentru că strânge laolaltă toți principalii actori din piața de comunicații a României și alături de ei tot ce înseamnă piață din punct de vedere a echipamentelor ce țin de comunicații” a spus Sorin Mureșan, reprezentant Ministerul Telecomunicațiilor și al Societății Informaționale.

       La evenimentul de joi, 10 noiembrie au fost prezenți atât reprezentanți ai Parlamentului României, cât și șefi de administrații locale. Toți au evidențiat importanța industriei de comunicații în dezvoltarea economiei naționale. Deputatul PNL, Teodor Atanasiu a menționat faptul că țara noastră poate spune că, acum, are un domeniu important care o poate reprezenta cu mândrie față de celelalte state europene: ,,Totdeauna când porți o discuție cu niște străini te întreabă ,,Domnule ce vă definește pe voi ca țară?” Fiindcă uite, nemții sunt cu cele mai bune mașini, elvețienii cu cele mai bune ceasuri, belgienii cu cea mai bună ciocolată, voi cu ce vă definiți ca țară? Până acuma era foarte greu să dai un răspuns. Începem încet, încet să ne definim cu această ramură economică  cu tehnologia viitorului, o spun eu, cu ceea ce înseamnă comunicațiile electronice, cu ceea ce înseamnă această minune a secolului nostrum, internetul”.     

    Deputatul de Buzău, Eugen Nicolicea a ținut să amintească de impactul comunicațiilor în România, imediat după căderea regimului comunist: ,,Sunteți reuniți la această adunare o mare parte dintre cei care, imediat după evenimentele majore din decembrie 1989, am început să punem piatra de temelie și primele cărămizi în construcția democrației în România, am contribuit la apariția și consolidarea celui mai de seamă paznic al democrației și anume presa audiovizuală. Prin intermediul primelor rețele de cablu, românii au început să descopere noi orizonturi, să vadă lucruri noi, să fie informați deschis”.

        Antonel Tănase, trezorier PNL a declarat că din punctul său de vedere, în momentul de față, comunicațiile electronice sunt vârful industriei ,,și cred că un eveniment de genul acesta  ar trebui să se întâmple zilnic pentru că în afara comunicațiilor electronice aș crede că nu mai există altceva”. La rândul său, Sorin Cîrjan primarul municipiului Râmnicu Sărat, județul Buzău a menționat că astfel de evenimente sunt extrem de importante mai ales pentru cetățeni: ,,… au ocazia cei care activează în acest domeniu să schimbe opinii și să facă pentru cetățeni lucrurile de care au aceștia nevoie”.

      Și această ediție a Convenției Asociaţiei de Comunicaţii Electronice din Romania a cuprins o zonă expozițională unde au fost amenajate standuri ale unor furnizori de servicii de echipamente de telecomunicații, dar și câteva posturi tv sau societăți de cablu și internet. A.C.e.R. este o organizație profesională care are ca scop promovarea intereselor companiilor membre și de asigurare a unei competiții corecte în piața de comunicatii electronice prin cablu, satelit sau IPTv, de reprezentare si promovare a intereselor membrilor sai radiodifuzori – societati detinatoare de Licente Audiovizuale de Radio si Televizune din România. Asociaţia este constituită în prezent, din peste 40 de companii independente, operatori de cablu, IPTV, radiodifuzori, posturi de radio și televiziune și operatori de comunicații electronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =