DORIN MARINESCU ZIS ,,DORIN PITICU” ARESTAT PREVENTIV PENTRU 30 DE ZILE ÎNTR-UN DOSAR AL D.I.I.C.O.T. BUZĂU

0
1775

Autor: Newss.ro

        Magistrații Curții de Apel Ploiești au decis în ședința de miercuri, 9 noiembrie 2016, ca Dorin Marinescu, zis ,,Piticu” a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată într-un dosar instrumentat de către procurorii D.I.I.C.O.T. Buzău în care în calitate de inculpați figurează judecătorul pensionat de la Tribunalul Buzău, Mihail Gabriel Stănescu și Dorin Marinescu. Stănescu va fi cercetat în stare de libertate, după ce magistrații Curții de Apel Ploiești au respins cererea procurorilor D.I.I.C.O.T. Buzău de arestare la domiciliu. Se pare că dosarul instrumentat de D.I.I.C.O.T. Buzău ar fi legat de niște soluții date de Stănescu pe răspundere contravențională. Iată decizia dată de Curtea de Apel Ploiești, în ședința de miercuri, 9 noiembrie 2016:

        ,,Tip solutie: Încheiere

      Solutia pe scurt: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău privind arestarea preventivă a inculpatului Marinescu Dorin. În temeiul art. 226 alin 1 şi 2 C.pr.pen. rap. la art. 223 alin. 1 lit. b şi alin. 2 C.pr.pen. dispune arestarea preventivă a inculpatului Marinescu Dorin, pe o durată de 30 de zile, de la 9.11.2016 la 8.12.2016, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Dispune încunoştinţarea inculpatului asupra dispoziţiilor art. 228 alin. 2 şi 3 Cod procedură penală.

        Constată că inculpatul Marinescu Dorin a fost reţinut o perioadă de 24 de ore, începând din data de 08.11.2016, ora 18.20, până la data de 9.11.2016, ora 18.20. Administraţia locului de detenţie unde va fi încarcerat inculpatul va face aplicarea dispoziţiilor art. 228 alin. 4 – 6 C.pr.pen. În baza art. 227 alin. 1 c.pr.pen., respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Buzău privind luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu în ceea ce îl priveşte pe inculpatul STĂNESCU MIHAIL-GABRIEL, În baza art.275 alin. 3 C. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Dispune plata onorariului apărătorului din oficiu pentru inculpatul STĂNESCU MIHAIL-GABRIEL, în cuantum de 260 lei, din fondul special al Ministerului Justiţei în contul Baroului Prahova.

      Dispune plata onorariului parţial al apărătorului din oficiu, pentru inculpatul Marinescu Dorin, în cuantum de 200 lei, din fondul special al Ministerului Justiţiei în contul Baroului Prahova. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 9.11.2016, ora 17.50.

         Document: Încheiere de şedinţă  3CC  09.11.2016”

       Dorin Marinescu zis ,,Dorin Piticu”, este unul printre cei mai controversaţi afacerişti din judeţul Buzău. El este acel administrator al unei societăţi comerciale din Buzău care a fost cercetat de către poliţiştii de la Investigarea Fraudelor pentru că în perioada ianuarie-aprilie 2013 ar fi distribuit peste 220.000 de litri de băutură falsificată în mai multe magazine din zona de sud-est a ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =