DONALD TRUMP VIITORUL PREȘEDINTE AL STATELOR UNITE

0
2069

Autor: Newss.ro

      Victorie zdrobitoare a afaceristului new-yorkez Donald Trump în fața democratei  Hillary Clinton. Acesta a obţinut 276 de voturi de la marii electori, din minimul necesar de 270, în timp ce, contracandidata sa a adunat doar 218 din sufragii. Potrivit cotidianului american, Washington Post republicanii au obţinut majoritatea şi în Camera Reprezentanţilor şi în Senat. Donal Trump a ținut și primul discurs în calitate de președinte ales. El a declarat că a fost deja felicitat de contracandidatul democrat, Hillary Clinton, care și-a recunoscut înfrângerea. Donald Trump le-a mulțumit tuturor pentru această victorie, chiar și democratei Hillary Clinton pentru tot ce a făcut pentru Statele Unite.

voturi     Trump a adăugat în discursul său că nu a avut o campanie electorală, ci o mișcare a oamenilor care și-au dorit o viață mai bună. ,,A fost o acțiune a tuturor americanilor” a declarat noul președinte al Statelor Unite. În ciuda acestei surprize, jocurile nu s-au încheiat încă. Mai exact, electorii sunt cei care vor vota noul președinte.

       Votul pentru Președintele Statelor Unite este un vot indirect și este guvernat de o serie de legi federale și statale. Ce înseamnă votul indirect? Acesta înseamnă că cetățenii nu votează pentru Președinte ci pentru un colegiu de electori care la rândul lor vor vota pentru Președinte și Vice Președinte. În total în SUA, statele trimit 538 de electori pentru a alege Președintele și Vice Președintele.

        Odată ce electorii au fost aleși, aceștia se vor întruni în prima zi de luni de după a doua miercuri din decembrie și vor alege Președintele și Vice Președintele SUA. La începutul lunii ianuarie Vice Președintele în calitatea sa de Președinte a Senatului va deschide rezultatul votului Colegiului Elector și îl va citi în plenul ședinței comune a Camerei Reprezentanților și a Senatului.

      Totuși șansele ca democrata să întoarcă rezultatele și să câștige alegerile la Casa Albă sunt extrem de mici. Însă, în cazul în care acest lucru s-ar întâmpla, atunci Hillary Clinton ar putea deveni un președinte cu mari probleme de credibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 10 = 18