LEACURI EFICIENTE CU BANALII CARTOFI

0
1600

Autor: Daniel Țigleanu

    Dincolo de mâncărurile reuşite pe care le prepari din cartofi, aceste legume sunt şi un adevărat medicament al naturii. Descoperă care sunt cele mai eficiente leacuri cu cartofi!

     Te tratează de răceală

     Dacă ai roşu în gât, cartoful este un aliat de nădejde. Îţi trebuie  doi cartofi  pe care îi dai pe răzătoare. Pui cartoful ras într-un tifon, apoi aplici pe zona gâtului, în locul în care sunt amigdalele. Faci tratamentul până la vindecare, deoarece ajută la reducerea inflamaţiei.

    Utili dacă ai dureri reumatice    

  Cataplasmele cu cartofi reduc durerea la persoanele care au fost diagnosticate cu reumatism. Ajută la reducerea inflamaţiei și totodată sunt de utili şi pentru reducerea durerii. Şi sucul proaspăt de cartofi este eficient, deoarece reduce inflamaţia articulaţiilor. Bei două căni cu suc pe zi,  o lună.

     Ajută în caz de ulcer

   Sucul de cartofi cruzi este leacul ideal în tratarea ulcerelor gastrice. Acesta calmează şi ajută în procesul de cicarizare a mucoasei. Are şi efect antispastic, fiind de ajutor pentru calmarea crampelor stomacale. Sucul se alterează repede, de aceea trebuie consumat imediat după ce a fost preparat.

     Alungă durerile de cap

    Dacă suferi de dureri de cap şi de migrene, cartofii sunt leacul ideal. Poţi să pui rondelele de cartofi pe frunte, în cazul migrenelor. De asemenea, mai poţi face un suc de cartofi. Bei câte un sfert de cană, de trei ori pe zi. Sucul este ideal şi pentru calmarea tusei.

     Buni contra insomniei

     Sucul de cartofi este un  bun remediu  contra afecţiunilor hepato-biliare. Bea 2 pahare de suc obţinut din cartofi roşii pe zi, timp de o lună, după care faci o pauză de patru săptămâni. Beneficii în cazul bolilor hepato-biliare aduce şi salata de cartofi cruzi raşi sau fierţi pe jumătate, în care adaugi puţin ulei de măsline, dar şi decoctul din coji.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rezolvă Captcha 71 + = 78