INCIDENTE LA MARȘUL PENTRU UNIRE DIN CAPITALĂ

0
1093

Autor: Newss.ro

     Mii de persoane s-au strâns sâmbătă în Centrul Vechi al Capitalei pentru a cere unirea României cu Republica Moldova. De acolo, oamenii au plecat în marş către Piaţa Victoriei, unde s-au bătut cu jandarmii care încercau să-i redirecționeze spre zona în care ar fi trebuit să mărșăluiască. Totul a degenerat, iar jandarmii au reținut cinci persoane printre care și liderul unioniștilor, George Simion. Acesta a fost ridicat din stradă și dus la Secția 1 de Poliție.

      Toţi cei cinci tineri reţinuţi de jandarmi au fost eliberaţi, fiecare dintre ei fiind amendaţi cu 3000 de lei. ,,Am vrut să ne întoarcem la Universitate. E o cauză legitimă. Jandarmii nu trebuie să se poarte așa”, a declarat  George Simion, liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012. El a mai spus că acordul verbal al viceprimarului Capitalei să se întoarcă la Universitate. La rândul său, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu l-a contrazis pe Simion în cadrul unei intervenții în direct la un post privat de televiziune. Acesta a menționat că pentru revenirea manifestanților în Piața Universității nu există autorizație.

      Odată ce a fost eliberat, George Simion, a anunţat că protestatarii s-au regrupat în Piaţa Universităţii şi că îşi doreşte să discute cu premierul României, Dacian Cioloş. Totodată, liderul unioniștilor a declarat că aşteaptă invitaţii de la partide dispuse să accepte ca proiect de ţară Unirea dintre Republica Moldova şi România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + = 15