ALUNGĂ TUSEA FĂRĂ MEDICAMENTE

0
1450

Autor: Daniel Țigleanu

     Tusea, unul dintre cele mai supărătoare simptome, poate fi calmată cu ajutorul remediilor din plante.  Răcelile de sezon şi pneumoniile sunt doar câteva dintre cauzele tusei.

     Pătlagina

   Leacul folosit cu succes de pe vremea bunicilor contra tusei este pătlagina. Cel mai eficient remediu pe bază de pătlagină este siropul. Se obţine din două-trei mâini de frunze de pătlagină.Toci frunzele de plantă foarte mărunt, apoi torni peste ele un pahar cu apă clocotită. Le amesteci cu patru linguri de miere, după care le pui iar la fiert. După ce dă în clocot, iei de pe foc şi laşi să se răcească. Leacul se ia de 3-4 ori pe zi, câte o lingură.

     Hreanul

Hreanul conţine săruri minerale, magneziu, uleuri volatile şi este un expectorant foarte bun. De aceea, este util pentru a ameliora crizele de tuse. Amesteci o lingură de hrean ras, cinci linguriţe de miere şi două linguri de ceapă rasă, după care torni 500 ml de apă fierbinte şi apoi laşi să dea în clocot de câteva ori. Vei obţine un sirop pe care trebuie să-l bei de patru ori pe zi, câte două linguriţe de fiecare dată.

    Sucul de ridiche    

Când tusea nu-ţi dă pace, apelează la ridiche neagră, cunoscută pentru  proprietăţile antitusive, dar şi pentru că stimulează imunitatea. Scobeşti o ridiche neagră de mărime medie şi umpli golul cu câteva linguriţe de zahăr. Laşi o zi la macerat, timp în care se formează un sirop gros. Iei câte trei-patru linguriţe pe zi. Ridichea neagră conţine vitaminele A, C şi K, în mucilagii şi tanin, dar şi în calciu, fier, zinc şi în magneziu. Este un ajutor de nădejde în tratarea tusei şi a afecţiunilor respiratorii.

     Ceapa

    Ceapa te ajută să scapi de supărătoarea tuse. Are proprietăţi calmante şi antiseptice şi conţine complexul de vitamine B, dar şi vitamina C. Totodată, este un bun expectorant. Fierbi o ceapă potrivită, timp de 10 minute și bei zeama obținută, de trei ori pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

73 + = 80