DĂNUȚ CĂPĂȚÎNĂ, DIRECTORUL SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CONSTANȚA TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE DNA PENTRU ABUZ ÎN SERVICIU ȘI CONFLICT DE INTERESE

0
1116

Autor: Newss.ro

    Procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Dănuț Căpățînă pentru abuz în serviciu și conflict de interese în formă continuată. În același dosar, s-a dispus trimiterea în judecată și a S.C. MARA INVESTCOM S.R.L pentru complicitate la abuz în serviciu. În rechizitoriul procurorilor s-au constatat următoarele aspecte:

     ,,În perioada 2010-2016, inculpatul Căpățînă Dănuț, în calitate de manager și manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din funcția deținută, în legătură cu încheierea a șase contracte având ca obiect servicii de secretariat și recepție. Contractele respective au fost încheiate cu S.C. Mara Investcom S.R.L. (societate pe care o controla prin intermediul fostei sale soții), fără organizarea unei proceduri de atribuire care să asigure o utilizare eficientă a fondurilor publice și promovarea concurenței dintre operatorii economici. De asemenea, serviciile respective au fost achiziționate la prețuri supraevaluate față de costul efectiv al acestora, în vederea obținerii unor foloase necuvenite pentru sine în valoare de 1.464.832,63 lei.

       Ca urmare a acestor demersuri, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a fost prejudiciat cu 2.089.997,87 lei, sumă cu care această unitate sanitară s-a și constituit parte civilă în cauză. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra sumelor de bani existente și viitoare existente în contul deschis la o unitate bancară de către inculpata S.C. Mara Investcom S.R.L.” se arată în comunicatul DNA.

      Procurorii anticorupție constănțeni au dispus sechestrul asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin unei societăți comerciale la care este acționar inculpatul Căpățînă Dănuț, în calitate de parte responsabilă civilmente. Nu este pentru prima dată când Căpățînă se află într-o astfel de situație. Mai exact, în noiembrie 2014 și la finele lunii august 2016 acesta a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru infracțiuni similare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =