PNL BUZĂU CERE DEMISII ÎN RÂNDUL UNOR CANDIDAȚI PSD LA ALEGERILE PARLAMENTARE

0
1773

Autor: Newss.ro

        Odată ce listele cu candidații PSD la alegerile pentru parlamentarele din decembrie 2016, liberalii buzoieni prin vocea liderului lor Cristi Romanescu cere demisia lui Sorin Lazăr din funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților și a lui Laurențiu Țepeluș, din postul de director adjunct al Colegiului Național ,,B. P. Hașdeu”. Liberalii consider că aceștia trebuie să renunțe la funcțiile pe care le ocupă tocmai pentru a nu periclita integritatea instituțiilor în care își desfășoară activitatea.

      Într-un comunicat trimis presei, PNL Buzău explică și care ar fi motivele care impun demisiile celor doi candidați ai social-democraților din funcțiile pe care aceștia le dețin. ,,Unul dintre candidații PSD pentru Camera Deputaților, Sorin Lazăr, ocupă funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), având rang de subsecretar de stat. Fiind vorba de o instituție în subordinea Guvernului României, nu poate plana vreo suspiciune de interferență între activitatea executivă și asumarea unei candidaturi politice la alegerile parlamentare. Domnul Lazăr trebuie să plece din funcția de vicepreședinte al ANRP dacă vrea să candideze la alegerile parlamentare. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă printr-o demisie, îi cerem domnului Dacian Cioloș, premierul României, demiterea domnului Lazăr de la ANRP. Intenția actualului guvern de a nu lăsa activitatea executivă să fie influențată de jocul electoral, lucru care înseamnă plecarea din guvern a celor care vor să candideze la alegerile parlamentare, este de apreciat. Principiul trebuie să se aplice și în cazul domnului Lazăr.

     Și lista de candidați ai PSD pentru Senatul României ridică semne de întrebare. Am fost surprins să-l văd acolo pe domnul Laurențiu Țepeluș, director adjunct al Colegiului Național „B. P. Hașdeu”. Educația nu trebuie să aibă legătură cu politica și cu interesul electoral de partid. Apartenența la un partid politic e o decizie personală, ce nu poate fi îngrădită decât în situațiile menționate de lege, însă candidatura la alegerile parlamentare e o chestiune care, din punct de vedere moral, nu poate fi compatibilă cu o poziție de conducere într-o instituție de învățământ. Cu atât mai mult când vorbim de unul dintre cele mai prestigioase licee din România, Colegiul Național „B. P. Hașdeu” din Buzău. În consecință, dacă vrea să candideze din partea PSD la alegerile parlamentare, domnul Țepeluș trebuie să își dea demisia din funcția de director adjunct al Colegiului Național ,,B. P. Hașdeu”. 

      Sper că PSD și ai săi candidați vor înțelege că integritatea trebuie să primeze, inclusiv în timpul campaniei electorale, pentru orice persoană care dorește să ajungă parlamentar, iar persoanele mai sus amintite vor părăsi funcțiile deținute” se arată în comunicatul PNL Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 89 = 93