DN 10 BUZĂU – BRAȘOV ÎNCHIS DIN NOU DIN CAUZA CĂDERILOR DE STÂNCI. ÎN GALAȚI, TRAFICUL FEROVIAR A FOST ÎNCHIS

0
3437

Autor: Daniel Țigleanu

    UPDATE: De la ora 12:00, traficul pe DN10 Buzău – Brașov, în zona Siriu s-a reluat, pe un fir alternativ. Pentru siguranță se mențin restricțiile de tonaj.

    ȘTIREA INIȚIALĂ: Ploaia abundentă a dus la reînchiderea DN10 Buzău – Brașov. Din cauza căderilor de stânci de pe versanți, cauzate de precipitațiile semnificative, circulația rutieră este oprită de la ora 03:30, pe ambele sensuri la km 80, în zona localității buzoiene Siriu. Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone este Buzău – DN10 – Cislău – DJ102B – Vălenii de Munte – DN1A – Cheia – Săcele – Brașov. Ruta ocolitoare pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este Buzău – DN1B – Ploiești – DN1A – Brașov. Din cauza precipitațiilor, locuitorii din mai multe zone ale județului Buzău se tem de ce este mai rău. Mai exact, nivelul apei râurilor a crescut atât de mult încât există riscul ieșirii lor din matcă.

     În Galați, din cauza intemperiilor, circulația feroviară se desfășoară îngreunat, cu restricție de viteză de 5 kilometri pe oră în gara din municipiu. Ca urmare a precipitațiilor abundente, macazurile au fost acoperite cu o cantitate mare de apă. Centrul Infotrafic anunță că din cauza apei de pe carosabil, circulația se desfășoară îngreunat pe DN2 Focșani – Bacău, la km 223, între localitățile Domnești și Ruginești (jud. Vrancea). Pe sensul către Focșani, este afectată prima bandă și o parte din banda numărul 2.

   În județul Brăila, DN21 Slobozia – Brăila traficul se desfășoară îngreunat, pe un fir alternativ, la km 62, în zona localității Bărăganu. Un autotren a rămas imobilizat pe carosabil de noaptea trecută, după ce mai multe pneuri ale acestuia au făcut explozie. În județul Prahova, ploaia a făcut prăpăd. Potrivit ISU Prahova, 8 case au fost inundate -1 Dumbrăveşti, 3 Ploieşti, 1 Băicoi, 1 Urlaţi, 1 Podenii Noi. Inundate au mai fost 25 de curți și grădini – 2 Ploieşti, 1 Ariceştii Rahtivani, 1 Bărcăneşti, 1 Berceni, 2 Blejoi, 1 Măgurele, 1 Măneciu, 2 Boldeşti, 6 Urlaţi, 2 Valenii de Munte, 2 Podenii Noi, 1Valea Călugărească, 3 Vărbilău. În Podenii Noi s-au umplut de apă mai multe beciuri și subsoluri.

     Și traficul a fost afectat în județul Prahova. Pe DN 1B, Ploiești – Buzău, la km 31, în dreptul comunei Tomşani, sat Loloiasca, pe o distanță de aproximativ 1,5 km s-a circulat îngreunat din cauza apei de pe carosabil. Nivelul apei este de aproximativ 5  -10 centimetri. Toți șoferii sunt sfătuiți, ca în această perioadă de ploi abundente, să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei. În cazul în care se va depune strat de zăpadă pe partea carosabilă  sunt obligatorii anvelopele de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rezolvă Captcha + 25 = 29