CÂMPURI PLINE DE APĂ ȘI RÂURI LA UN PAS SĂ IASĂ DIN MATCĂ. ESTE IMAGINEA CE POATE FI VĂZUTĂ ÎN UNELE LOCALITĂȚI DIN JUDEȚUL BUZĂU

0
3975

Autor: Newss.ro

     Ploaia ce cade nonstop în județul Buzău pare să nu fi ridicat, pentru moment, serioase probleme. Cantitățile mari de apă acumulate pe o perioadă mai mare de timp s-au scurs fără a crea probleme. Totuși oamenii din unele localități din județul Buzău trăiesc cu spaima în suflet că dacă ploaia nu va înceta se pot trezi oricând cu casele și gospodăriile inundate.

rau-umflat-vernesti    Spre exemplu, la Vernești și Tisău debitul pârâului Nișcov a crescut simțitor în urma ploii care pare să nu se mai oprească. ISU Buzău anunță că va menține în zonă două echipaje cu motompompe care, la nevoie, vor interveni în sprijinul localnicilor. În situația în care județul Buzău se află sub cod portocaliu de precipitații abundente până la ora 20:00, există riscul ca debitul Nișcovului să depășească acea cotă de pericol. În statul Cojanu, din comuna Breca, râul Buzău a înghițit porțiuni bune din maluri iar sprafețe întinse de teren agricol au fost și ele înghițite de ape.

cojanu-3

     În localitatea buzoiană Valea Râmnicului au apărut miercuri dimineață, primele probleme cauzate de apa mare, care sapă în malurile din localitățile Rubla și Oreavu. Mai mult, un pilon de susținere de la puntea, care face legătura între Râmnicu Sărat și Valea Râmnicului, s-a rupt. Prin urmare, autoritățile din Valea Râmnicului au interzis accesul pe aceasta. În zonă zonă au fost puse pancarte cu accesul interzis, pentru ca trecătorii să nu-și pună viața în pericol.

pilon-rupt

pilon-rupt-2

     Un pod de tuburi care leagă satul Pleşi de Bisoca a fost rupt de o viitură formată pe râul Râmnicu Sărat. Din acest motiv, în localitatea Pleşi nu se poate ajunge acum decât pe o punte suspendată. De asemenea, o porţiune din drumul comunal este afectată din cauza debitului mare al râului Râmnicu Sărat, care a rupt din mal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 + = 28