OFIȚER DE POLIȚIE JUDICIARĂ PUS SUB CONTROL JUDICIAR DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE TRAFIC DE INFLUENȚĂ

0
1361

Autor: Newss.ro

     Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de marți, 4 octombrie 2016, față de Daniel Budur, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Ilfov – Serviciul de Investigare a Fraudelor și Eugen Holban cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Anchetatorii au stabilit faptul că în perioada aprilie – mai 2013, ofițerul de poliție alături de Eugen Holban a pretins și a primit suma de 40.000 de euro, de la un om de afaceri, care este martor în cauză. Cei doi iar fi promis acestuia că, în schimbul acestei sume, vor interveni pe lângă procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov care supraveghea urmărirea penală în dosarul în care era cercetat omul de afaceri pentru o soluționare favorabilă a dosarului penal.

   ,,În cursul lunii noiembrie 2013, dosarul penal în care era implicat omul de afaceri respectiv a fost înaintat Tribunalului Ilfov, în cauză fiind întocmit rechizitoriu de către parchet, iar în luna iulie 2016 acesta a fost condamnat de către Tribunalul Ilfov la pedeapsa de șase ani și patru luni închisoare. Ulterior, în luna iulie 2016, omul de afaceri l-a contactat pe inculpatul Budur Daniel cu care s-a întâlnit la o sală de sport. Cu ocazia întâlnirii, inculpatul Budur Daniel i-a spus martorului că nu-și explică ce s-a întâmplat și că îi va returna o parte din suma de 40.000 de euro primită în luna mai a anului 2013 pentru rezolvarea favorabilă a dosarului penal în care acesta era cercetat” se arată în comunicatul DNA.

      Polițistul alături de celălalt inculpat se află sub control judiciar iar în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 + = 55