MĂNĂSTIREA SFÂNTA TREIME DIN PODGORIA, JUDEȚUL BUZĂU VA FI REABILITATĂ ȘI CU SPRIJINUL LATIFUNDIARULUI GIGI BECALI

0
6606

Autor: Daniel Țigleanu

   Lucrările de reabilitare la Mănăstirea ,,Sfânta Treime”-Podul Bulgarului, din comuna buzoiană Podgoria, au fost demarate în urmă cu 4 ani. Atât Primăria cât și Consiliul Local din localitate au făcut numeroase solicitări prin care au cerut sprijin financiar necesar finalizării construcției. Reabilitarea lăcașului de cult era una vitală în condițiile în care acesta era la un pas de a ajunge în paragină iar săptămânal sute de credincioși îi calcă pragul. Suma necesară pentru refacerea completă a Mănăstirii se ridică la peste 300.000 de lei.

     În decursul a 3 ani, s-a reușit strângerea unor bani însă nu erau suficienți pentru a o finaliza. Recent însă, un ajutor financiar nesperat a venit din partea latifundiarului din Pipera, Gigi Becali. De-a lungul anilor, finanțatorul Stelei a mai donat sume de bani importante pentru refacerea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei dar și a unor lăcașuri de cult din județul Buzău. Este vorba despre biserica de la Rușețu și Mănăstirea de la Haleș.

     ,,S-au dus efectiv la poarta lui și i-au explicat exact care este problema. Măicuțele s-au dus în ideea să le ajute financiar cât dorește dumnealui. A fost foarte receptiv, a verificat informația pentru a afla dacă într-adevăr se merită făcută reabilitarea, adică să nu fie un moft” a explicat pentru newss.ro viceprimarul comunei Podgoria, Iorga Damian. Odată ce Becali a aflat întreaga istorie a Mănăstirii ,,Sfânta Treime” – Podul Bulgarului, din comuna Podgoria, a decis să doneze o sumă consistentă pentru reabilitarea acesteia.

    Aceasta ar fi din spusele viceprimarului din localitate, Iorga Damian, o primă tranșă, urmând ca în viitorul apropiat să mai contribuie cu alți bani. ,,Suntem extrem de fericiți și mai ales plăcut suprinși în condițiile în care nu ne așteptam să contribuie cu o astfel de sumă. Domnul Becali a promis că va fi alături de noi până la finalizarea reabilitării. Noi știm că se va ține de cuvânt” a declarat Iorga Damian.

      Legătura lui Gigi Becali cu comuna Podgoria are în spate o poveste interesantă. ,,În urmă cu aproape 5 ani, când au fost zăpezi foarte mari, măicuțele au rămas atunci înzăpezite. Am încercat să le ajutăm, însă nu am avut posibilitatea. Atunci am făcut tot felul de solicitări, până și la București prin care am rugat să ni se ofere sprijin pentru a le putea deszăpezi pe măicuțe. Singurul care ne-a ajutat a fost domnul Gigi Becali care a venit cu utilaje din București mari, imense și așa s-a reușit salvarea măicuțelor. De atunci, am ținut în permanență legătura cu dânsul și cu subalternii dânsului” a povestit viceprimarul comunei Podgoria.

     Mănăstirea ,,Sfânta Treime”-Podul Bulgarului a fost ctitorită de credincioşii din zonă în 1946, biserica mare din lemn fiind ridicată între anii 1946 şi 1948, iar cea mică, închinată Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, a fost zidită între 1954 şi 1955. Mănăstirea este o locație aflată aproape de granița dintre județul Buzău și județul Vrancea. Lăcașul de cult este situat pe raza comunei Podgoria, județul Buzău, la 5 kilometri de municipiul Râmnicu Sărat către municipiul Focșani.

      Spre deosebire de alte mănăstiri de pe raza județului, accesul către Mănăstirea ,,Sfânta Treime”-Podul Bulgarului este facil. Un indicator plasat pe DN 2 E 85 arătând celor care sunt dornici să viziteze lăcașul de cult că acesta se află în imediata vecinătate a șoselei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 36 = 46