COMPANIA DE APĂ BUZĂU OBȚINE O PRIMĂ VICTORIE ÎN PROCESUL CU PRIMĂRIA BUZĂU

0
3098

Autor: Newss.ro

     Compania de Apă Buzău a obținut la termenul de marți, 04 octombrie, o primă victorie în disputa cu administrația locală ajunsă la Tribunalul Buzău. Soluția pe scurt a judecătorilor la încheierea ședinței este următoarea: ,,Admite în principiu cererea de intervenţie accesorie. Respinge excepţiile inadmisibilităţii cererii, lipsei calităţii de reprezentant a directorului general al reclamantei şi lipsei calităţii procesuale active a reclamantei. Admite în parte cererea de suspendare a executării.

      Suspendă executarea HCL Buzău nr.108/01.07.2016. Suspendă în parte executarea HCL Buzău nr.111/01.07.2016, doar în ceea ce priveşte aprobarea împuternicirii reprezentantului Mun. Buzău în Adunările Generale ale reclamantei de a convoca şi a ţine adunări generale ale acţionarilor în vederea aducerii la îndeplinire a hotărârilor Consiliului Local al Mun. Buzău privind modificarea actului constitutiv al reclamantei. Măsura suspendării va dura până la soluţionarea definitivă a cauzei. Termen fond 24.10.2016. Cu recurs odată cu fondul în ce priveşte admiterea cererii de intervenţie. Cu recurs în 5 zile de la comunicare în ce priveşte suspendarea executării actelor administrative contestate”.

     Pe 1 iulie 2016, edilul Constantin Toma a pus toate tunurile pe directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru. Atunci, consilierii locali au votat toate proiectele de hotărâre promovate de primar, majoritatea dintre ele referindu-se la Compania de Apă. În cadrul aceleiași ședințe s-a mai aprobat efectuarea de audituri juridice și economico-financiare ale activității Primăriei și Companiei de Apă pentru perioada 2008-2016. Totodată, consilierii locali au mai aprobat aplicarea Ordonanței de urgență 109/ 2011 privind guvernarea corporatistă a întreprinderilor publice pentru societățile la care municipiul Buzău este unic acționar.

   Tot atunci, primarul Buzăului i-a cerut directorului Tescaru să demisioneze. Toma explica atunci că doreşte reducerea preţului la apă, dat fiind că buzoienii plătesc unul dintre cele mai mari tarife din țară. În replică, Ionel Tescaru l-a acuzat pe Constantin Toma că i-ar fi determinat cu bună știință pe aleșii municipali să voteze o serie de hotărâri ilegale. În cadrul unei conferințe de presă, directorul Companiei de Apă a anunțat că a pregătit o plângere penală către procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu ,,împotriva celor care, cu încălcarea legii, riscă să arunce Buzăul în stare de insolvență”. Disputa dintre Tescaru și Toma a ajuns chiar și la Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu căreia, directorul Companiei de Apă i-a cerut să intervină în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 47 = 53