PILOTUL CRISTIAN VASILICĂ A MURIT ÎN URMA UNEI PANCREATITE ACUTE HEMORAGICE

0
1383

Autor: Newss.ro

    Medicii legiști buzoieni au făcut lumină în cazul morții pilotului Cristian Vasilică, găsit vineri fără viață, în baza aeriană de la Boboc. În urma autopsiei s-a stabilit cauza decesului căpitanului de aviaţie: pancreatită acută hemoragică. Totuşi pentru a fi siguri de rezultatul necropsiei, medicii au trimis probe și la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, din București. Neoficial, bărbatul era trecut în fișele medicilor militar ca fiind sănătos, adică fără vreo afecțiune severă care i-ar fi pus viața în pericol.

    Vineri dimineață, pilotul Cristian Vasilică a fost găsit fără suflare în camera sa după ce s-a constatat lipsa acestuia de la cursuri. Ofițerul era pilot de elicopter de tipul IAR 330 Puma Socat, și fusese detașat de la Baza Aeriană Otopeni, pentru cursuri de specialitate. Bărbatul era de fel din Botoșani, dar se mutase cu serviciul la București, imediat după absolvirea Academiei Forțelor Aeriene Române. El era și actor, fiind absolvent al Facultății de Actorie Hyperion din București.

     Cristian Vasilică era un militar mai mult decât cunoscut buzoienilor. El a fost cel care, de-a lungul vremii, a prezentat mai multe mitinguri aeriene desfăşurate la Boboc. Vineri, Ministerul Apărării Naționale a postat pe pagina de facebook a instituției un mesaj emoționant legat de moartea pilotului: ,,(…) Căpitanul Cristian Vasilică a plecat să ne întregească Escadrila din ceruri. A plecat mult prea devreme şi a lăsat un gol imens pentru toţi ce au avut privilegiul de a-l cunoaşte ca militar şi ca om.

     Cristian a fost pilot de elicopter iar pasiunea lui pentru jurnalism şi actorie l-a adus mereu aproape de oameni. A fost unul dintre primii membrii ai proiectului Ziua Armatei în şcoli, împărtăşind an de an tinerilor dragostea si respectul pentru profesia aleasă şi încurajându-i să-şi transforme visul în realitate, pasiunea în profesie. Astăzi, (n.red. vineri, 30 septembrie) Cristian a zburat dincolo de nori acolo unde manșa elicopterului nu-l ajuta să ajungă. Zbor lin, camarade, zbor lin…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =