DESCINDERI ALE MASCAȚILOR ÎN BUCUREȘTI ȘI ALTE PATRU JUDEȚE, ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE DE BANI

0
1053

Autor: Daniel Țigleanu

UPDATE 2: Inspectoratul de Poliție Județean Prahova anunță că 11 persoane au fost plasate sub control judiciar pe cauțiune în urma perchezițiilor de joi într-un dosar de evaziune si spalare de bani.

UPDATE 1: Potrivit unor surse judiciare, stilista Adina Buzatu, un avocat și scriitorul Eugen Burada s-ar afla printre suspecții din dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani.

ȘTIREA INIȚIALĂ: 100 de polițiști din București și Prahova, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești și procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești efectuează joi dimineață, 34 de percheziții în Capitală, Prahova, Iași, Suceava și Ilfov la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de infracțiuni economice – evaziune fiscală și spălare de bani. 27 de persoane urmează să fie aduse la audieri.

     În urma cercetărilor, oamenii legii au constatat că în perioada 2012 – 2014, suspecții prin intermediul a 20 de societăți comerciale ar fi efectuat mai multe retrageri de numerar pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. Ca urmare a acestor operațiuni, bugetul statului a fost prejudiciat cu aproape 38 de milioane de lei. Această sumă reprezintă impozitul pe profit neconstituit și T.V.A. dedusă în mod ilegal.

   ,,Sumele de bani rulate prin circuritul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în cuantum de 117.746.750 de lei. Au fost dispuse măsuri asigurătorii până la concurența prejudiciului creat, în vederea recuperării acestuia în totalitate” se arată în comunicatul IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rezolvă Captcha 5 + 5 =