COPREŞEDINTELE PNL VASILE BLAGA AUDIAT DE DNA PLOIEŞTI, ÎN CALITATE DE SUSPECT, ÎNTR-UN DOSAR DE TRAFIC DE INFLUENŢĂ

0
1220

Autor: Newss.ro

      La intrarea în sediul Direcției Naționale Anticoprupție Ploiești, Vasile Blaga a declarat că procurorii l-au citat telefonic pentru a veni la audieri la ora 10:00. Copreşedintele PNL a spus că i s-a adus la cunoştinţă că are calitatea de suspect. El nu a menționat însă care ar fi acuzațiile care i se aduc.

      Potrivit unor surse judiciare, Vasile Blaga a fost chemat în faţa procurorilor DNA Ploiești pentru a da declaraţii în legătură cu presupuse fapte de corupţie săvârşite pe când era ministru de Interne. Ar fi despre un dosar de trafic de influenţă, în care fostul ministru este suspectat că, între anii 2009-2012 ar fi intervenit pentru acordarea în mod preferenţial a unor contracte către anumite societăți.

      Blaga a mai făcut o vizită procurorilor anticorupție în data de 19 septembrie 2016, când a fost audiat la DNA București în calitate de martor într-un dosar deschis în acest an. La vremea respectivă, copreşedintele PNL le-a spus jurnaliștilor că fost întrebat de procurori despre maşina sa cu care şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, chestorul Liviu Popa, a făcut un accident uşor.

     Și pe 14 aprilie, el a mai fost audiat la DNA, tot în calitate de martor, într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu deschis în 2015 de procurori. Blaga ar fi dat atunci declaraţii într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de ANRP.

      Vasile Blaga a mai făcut un drum la procurorii anticorupție și în 3 noiembrie 2015, pentru a da declaraţii de martor în dosarul în care Elena Udrea este acuzată de finanţarea campaniei electorale din 2012 a PDL cu bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =