BREAKING NEWS: MAESTRUL SEBASTIAN PAPAIANI A ÎNCETAT DIN VIAȚĂ

0
1733

Autor: Newss.ro

     Cunoscutul actor în vârstă de 80 de ani a murit marți dimineață, în jurul orei 7:00, în casa sa, după o lungă suferință. Sebastian Papaiani a fost internat mai multe luni, la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, după ce la finele lunii mai a suferit un accident vascular. Actorului i-a paralizat piciorul stâng şi avea probleme de vorbire.

    Maestrul a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

   În luna aprilie 2016, maestrul Sebastian Papaiani a fost prezent la Buzău, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la primul spectacol „Omul cu mârțoaga”, în care a jucat pe scena Teatrului „George Ciprian”. În cadrul acestui eveniment cunoscutul actor a primit din partea conducerii teatrului premiu de excelență, alături de Diana Lupescu și Ioan Batinaș.

   ,,Îi mulțumesc domnului, coleg de-al meu la Teatrul Odeon, Paul Ioachim. El a fost pionierul acestei acțiuni pentru această scenă. Dar cel mai important lucru e că Teatrul din Buzău își avea public atunci când am avut primul spectacol aici, în premieră.  Am văzut după mulți ani, femei îmbrăcate, doamne îmbrăcate în rochii negre lunigi, unele doamne priveau teatrul ca într-un alt secol, un început al acestei arte, arta teatrală” a declarat atunci vădit emoționat maestrul Sebastian Papaiani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =