STEMĂ NOUĂ PENTRU MUNICIPIUL RÂMNICU SĂRAT, JUDEȚUL BUZĂU

0
2167

Autor: Mihaela Iordache

    Stema municipiului simbolizează, într-o formă concentră, tradițiile istorice, precum și realitățile economice și social-culturale. Elaborarea proiectului stemei municipului Râmnicu Sărat s-a făcut cu respectarea strictă a normelor științei și artei heraldice și a tradițiilor românești în domeniu, pe baza metodologiei stabilite de legislația în vigoare. Acesta a fost elaborat în mai multe variante care au fost supuse dezbaterii și consultării locuitorilor, în vederea stabilirii celei mai reprezentative variante.

     O dezbatere publică pe această temă a avut loc la începutul acestei săptămâni și la Primăria Râmnicu Sărat. La eveniment au participat autorități, oameni de cultură, dar și specialiști în heraldică și istorie. ,,Sunt încântat de variantele la care s-a ajuns. Consider că toate cele trei variante la care am rămas pentru dezbatere sunt bine întemeiate și au în spate argument solide pentru a fi susținute în etapele ulterioare” a declarat viceprimarul Ștefan Torcărescu.

        Stemele propuse au formă de scut triunghiular, cu marginile rotunjite. Pe acestea apar următoarele elemente:

  • trei stele în șase colțuri, care o reprezintă pe Fecioara Maria, ocrotitoarea orașului, din anul 2000.
  • calul din argint, în galop spre stânga, este o reprezentare a fostului județ Râmnicu Sărat, dar și a orașului, ce apare pe hârtii și sigilii.
  • coroana murală gri, cu cinci turnuri, cu câte trei creneluri și câte o fereastră semirotund fiecare.

         Participanții la dezbatere au ales o variantă finală a stemei municipiului Râmnicu Sărat, care va fi propusă spre aprobare Consiliul Local, ce va adopta mai apoi o hotărâre de însușire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + = 11