PARLAMENTARII VIN CU NOI PROIECTE DE LEGI CARE ÎI VIZEAZĂ PE ELEVI ŞI PREŞCOLARI

0
1714

Autor: Newss.ro

     Sistemul de învățământ ar urma să sufere noi modificări în cazul în care mai multe proiecte de lege aflate în dezbaterea Parlamentului vor fi adoptate. Unele dintre acestea vizează acordarea de ajutoare elevilor şi preşcolarilor – cazuri sociale, dar şi masă şi cazare gratuită în cantinele şi internatele şcolare. 75 de senatori şi deputaţi propun completarea Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011 prin implementarea unui act normativ potrivit căruia să se înființeze un program facultativ în perioada vacanţei de vară, pentru elevi, şi un program special, cu plată, în timpul vacanţelor şcolare, pentru preşcolari.

      Aceaste propuneri legislative au fost adoptate tacit de Camera Deputaţilor, urmând ca Senatul, în calitate de cameră decizională, să dea verdictul final. Mai mulți senatori și deputați au iniţiat un proiect de Lege privind aprobarea Programului Naţional ,,Creşe pentru copiii României”, conform căruia Guvernul va asigura finanţarea construirii a 544 de creşe în România. Creșele din cadrul acestui progtam se înfiinţează prin hotărâre de Guvern, în fiecare localitate urbană, inclusiv sectoarele municipiului Bucureşti, ce depăşeşte 10.000 de locuitori, fără a se ţine cont de cele existente, adică cel puţin o creşă la 15.000 de locuitori.

      Conform actului normativ consiliul local va asigura condiţiile pentru înfiinţarea a minim unei creşe la 15.000 de locuitori din zona de competenţă. Începând cu 2017, Programul Naţional ,,Creşe pentru copiii României” se va derula pe o perioadă de 4 ani. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat urmând ca deputații să-și dea votul final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =