ECHIPAMENTE DE 35 DE MILIOANE DE EURO CĂTRE INSPECTORATELE PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ DIN ȚARĂ

0
1328

Autor: Newss.ro

      Prezent sâmbătă, la Ploiești, Secretarul de Stat Raed Arafat a anunțat că pentru 2016 și 2017 vor fi trimise către toate inspectoratele din țară echipamente în valoare de 35 de milioane de euro. ,,Am văzut (…) și dotările care au trecut, multe din fondurile europene, încă vor mai primi anul acesta, cu siguranță, pentru că au fost deja contractate echipamente de 25 de milioane de euro, urmează să se contracteze încă 35 de milioane de euro în acest an, care vor fi livrate anul acesta și anul viitor” a menționat  Secretarul de stat în MAI, la finalul ceremoniei acordare a drapelului de luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.

   Conorm unui comunicat de presă a Ministerul Afacerilor Interne, primul contract de finanțare în cadrul proiectului ,,ERSL II – Răspunsul eficient salvează vieți”, în valoare de 25 de milioane de euro, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare. În cadrul proiectului vor fi achiziționate 54 de autospeciale de stingere de capacitate mărită, 11 autospeciale transport scafandri, 20 de motopompe remorcabile, 13 ambarcațiuni de salvare, 50 de autocamioane transport materiale intervenție, 52 de autospeciale transport efective și 31 de compresoare.

    Achizițiile de echipamente și mijloace tehnice noi vor contribui la creșterea eficienței intervențiilor în situații de urgență, echipamentele urmând să fie distribuite în zonele  sau județele care sunt cele mai expuse la următoarele tipuri de risc identificate: inundații, alunecări de teren și incendii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 11 = 16