MORȚII NIMĂNUI, ABANDONAȚI LA MORGĂ ȘI ÎNGROPAȚI DE PRIMĂRII. UN ASTFEL DE CAZ A FOST SEMNALAT RECENT ȘI LA RÂMNICU SĂRAT

0
4389

Autor: Mihaela Iordache

      Bărbatul, în vârstă de 66 de ani, înhumat miercuri, 14 septembrie a fost găsit fără suflare în locuința sa din Râmnicu Sărat pe data de 1 iulie. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost dus la Serviciul de Medicina Legală pentru ca medicii să stabilească, în urma necropsiei, dacă moartea s-a produs din cauze naturale sau în condiții suspecte. Cum în tot acest timp nimeni nu a mers la morgă să ridice trupul bărbatului, reprezentantii SML Buzău au anunțat Primăria Râmnicu Sărat, instituție obligată prin lege, să îngroape morții nimănui. Miercuri, bărbatul a fost înhumat creștineste în Cimitirul Eternitatea.

       An de an, la Serviciul Public de Asistență Socială sunt înregistrate cazuri de acest fel. Morții nimănui fie sunt cu identitate necunoscută, fie nu au aparţinători, ei fiind  înhumaţi în spaţiile alocate de Primărie. ,,Noi ne confruntăm cu astfel de cazuri, să zicem, cam 2-3 pe an de persoane fără adăpost sau de personae fără aparținători care decedează și de care nu se poate ocupa nimeni și atunci noi ne ocupăm de acest lucru. Legea prevede decontarea anumitor cheltuieli, dar nu în totalitate” a explicat  Mihaela Popescu, directorul SPAS Râmnicu Sărat.

      Primăria Râmnicu Sărat alocă de la buget suma necesară pentru înhumarea morților nimănui. Pentru aceștia se cumpără sicriu, cruce, haine și alte articole funerare. De fiecare dată la înmormantare este chemat și un preot care oficiază slujba religiosă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =