ȘTIAȚI CĂ?

0
1717

Autor: Loredana Lupu

    Germanii Karl Benz şi Gottlieb Daimler sunt considerați părinţii maşinilor moderne sau v-ați întrebat vreodată unde a fost construit primul hotel de gheață din Europa? De la curiozități despre Google și urși polari, descoperă 10 informații inedite…

  1. Știați că … Jolly Roger este numele tradiţional dat steagurilor folosite de piraţi?
  2. Știați că … primul Doodle a fost folosit de către Google în anul 1998? Doodle este logo-ul grafic ce apare ocazional pe prima pagină a motorului de căutare Google.
  3. Știați că … majoritatea istoricilor îi consideră pe germanii Karl Benz şi Gottlieb Daimler, drept principalii pioneri ai automobilului cu motor termic cu ardere internă şi, prin urmare, părinţii maşinilor moderne? Companiile lor au fuzionat în anul 1926, producând ulterior automobilele ce poartă marca Mercedes – Benz.
  4. Știați că vechii mayaşi nu aveau voie să întreţină raporturi sexuale cu femeile înainte de căsătorie? Ei foloseau sclavi homosexuali pentru a-şi satisface nevoile fiziologice.
  5. Știați că există grădini secrete subacvatice, în largul coastei italiene?
  6. Știați că perlele naturale se topesc în oțet?
  7. Știați că … primul hotel de gheață din Europa de sud-est a fost construit în România? Mai exact, în apropierea Lacului Bâlea, la o altitudine de peste 2000 de metri, lângă Staţia de Telecabină Bâlea Lac.
  8. Știați că … urșii polari au pielea neagră?
  9. Știați că … pinguinii se împerechează pe viață, iar cei care fac parte din specia Gentoo le dăruiesc aleselor o pietricică, atunci când le curtează?
  10. Știați că … costurile totale la care se ridică cea mai mare catastrofă socio-economică din istoria lumii – Cernobîl, între care curățarea locului, reorganizarea sa și despăgubirea victimelor, s-au ridicat la aproximativ 200 miliarde dolari?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + = 13