ALIN MANEA, UN BUZOIAN CARE IMPRESIONEAZĂ ÎN LIGA 1 DE FOTBAL

0
2755

Autor: Leonard Bunilă

     Un buzoian în vârstă de 19 ani a reușit să impresioneze în ultima etapă a Ligii I, în tricoul Craiovei. Este vorba despre Alin Manea, un fost junior al cluburilor buzoiene Dacia și Șoimii, cel care a fost remarcat de specialiștii prezenți în emisiunile sportive ale televiziunilor de sport. Intrat la pauza meciului cu Viitorul, în locul lui Ivan, buzoianul și-a făcut simțită prezența imediat. A pasat la primul gol, marcat de către Bancu, iar apoi a pasat la o altă ocazie uriașă, irosită tot de Bancu. A fost debutul la seniori al lui Manea, deși se află în curtea grupării oltene de doi ani. În următorul interviu, buzoianul vorbește despre anii junioratului, mărturisește cine sunt antrenorii care l-au format ca fotbalist la Buzău dar și ce  superstar din fotbalul mondial admiră cel mai mult.

Reporter: Alin, în primul rând țin să te felicit pentru jocul prestat în partida cu Viitorul. Deși aici, în Buzău, foarte multă lume știa cât de talentat ești, evoluția ta din meciul cu Viitorul a atras atenția unor specialiști în sport, care te-au lăudat în cadrul unor emisiuni tv. Ce înseamnă pentru tine faptul că ai fost comparat cu o legendă a Craiovei, Zoli Crișan?

Alin Manea: Mulțumesc pentru felicitări. Știu că în Buzău am reușit performanțe frumoase și abia așteptam să îmi arăt potențialul și aici, la Craiova. Este o mândrie pentru mine că sunt comparat cu Zoli Crișan, o legendă a Universității Craiova. Sper să nu dezamăgesc.

1Rep.: Ai multe prezențe în echipele naționale de juniori. Te gândești acum și la o convocare la echipa de tineret a  României?

A.M.: Pot spune că sunt printre puținii care au toate selecțiile la loturile de juniori. Mai exact 46 la număr, unde am reușit să înscriu și 6 goluri. Eu vreau să joc cât mai bine la echipa de club iar loturile (tineret și cel mare) să vină ca o răsplată a prestațiilor bune.

Rep.: Alin, cum este atmosfera în lotul Craiovei?

A.M.: Atmosfera este una bună. Suntem pe locul 3 în clasament. Venim după o victorie acasă cu Viitorul și suntem foarte optimiști pentru meciul de sâmbătă, cu CFR Cluj.

Rep.: Cum este relația cu tehnicianul Gigi Mulțescu, despre care se spune că este exigent ca antrenor?

A.M.: Vreau să spun că domnul Mulțescu a venit cu o gândire foarte ofensivă și ne-a transmis asta încă de la primele antrenamente. Mă bucur că mi-a oferit încredere în pregătire și sper să îi răsplătesc încrederea cu meciuri bune și chiar goluri.4

Rep.: Ai un model în sport? Ce fotbalist admiri în mod deosebit?

A.M.: Modelul meu este belgianul Eden Hazard. Pe el îl urmăresc și încerc să îmi îmbunătățesc tehnica și viteza, calități care l-au făcut remarcat pe Hazard.

Rep.: Alin, cui datorezi succesul tău de până acum în sport? Există persoane care te-au ajutat să ajungi aici?

A.M.: Vreau să menționez că primul meu antrenor a fost Sandu Ionescu, cel care m-a învățat ,,ABC-ul” fotbalului la Dacia Buzău. După care țin să îl menționez pe Cristi Lupu, la Șoimii Buzău, care mi-a completat formarea și m-a condus pe drumul spre Liga 1. Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc părinților mei, care m-au susținut din primul moment până în ultimul și au făcut eforturi ca eu să fiu unde mă aflu acum.

Rep.: Ești un produs al fotbalului buzoian. Mai știi alți fobaliști buzoieni de vârsta ta care ar putea face și ei pasul în Liga 1?

A.M.: Nu vreau să dau nume. Buzăul are și mereu a avut talente. Dacă sunt serioși și încrezători în visul lor, sigur vor ajunge acolo unde și-au propus. Îmi aduc aminte cu plăcere de grupa 1997 de la Șoimii Buzău, o grupă de excepție cu care am câștigat numeroase trofee la turneele internaționale din Preșov, Slovacia, si chiar locul 3 la „Juniors Cup” Brașov.

Rep.: Care crezi că sunt principalele tale calități?

A.M.: Cu siguranță viteza, tehnica dar și inteligența în joc.

 Rep.: Ce părere ai despre starea în care a ajuns fotbalul buzoian, în condițiile în care Gloria Buzău nu mai există și avem doar o singură echipă în Liga a III-a?

A.M.: Pot spune doar că îmi pare rău. Mereu o să am o legătură cu orașul Buzău și este păcat ca fotbalul de aici să nu se practică la cel mai înalt nivel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

40 + = 47