BREAKING NEWS: INCENDIU DEVASTATOR ÎN LOCALITATEA C.A.ROSETTI, JUDEȚUL BUZĂU. 700 DE TONE DE FURAJE AU FOST CUPRINSE DE FLĂCĂRI

0
3100

Autor: Daniel Țigleanu

    UPDATE: Incendiul a fost stins după aproape 10 ore. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale însă nu au reuşit să salveze mai nimic iar 750 de tone de furaje s-au făcut însă scrum. Pagubele se ridică la peste 35.000 de lei. Martorii spun că incendiul ar fi pornit de la o mână criminală.

    ȘTIREA INIȚIALĂ: Intervenție majoră a pompierilor buzoieni vineri seară, în localitatea C.A.Rosetti. Aceștia au fost chemați pentru singerea unui incendiu puternic care a cuprins 500 de baloți de furaje. Este vorba de aproape 700 de tone de furaje care au fost cuprinse de flăcări. ,,La locul solicitării intervin 3 echipaje cu apă și spumă. Când s-a ajuns la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat la circa 500 de baloți de paie care cântărește fiecare câte 1.200 de kilograme. Se intervine cu utilaje în vederea stingeri incendiului. Se pare că aceste furaje aparțin unei asociații de crescători de vaci. Intervenția este una dificilă și este posibil să se suplimenteze numărul de echipaje de intervenție pentru a se lichida complet incendiul” a declarat purtătorul de cuvânt ISU Buzău, plutonier major George Crețu.

     În cursul zilei de vineri, 09 septembrie, pompierii buzoieni au mai intervenit la stingerea unui incendiu declanșat pe aproximativ zece hectare de porumb nerecoltat în orașul Pogoanele, în zona fostului IAS. Alături de voluntari de la Serviciul de Urgență Pogoanele, pompierii au acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și trei tractoare.

    Ei au mai fost chemați pe DN2E85, la ieșire din localitatea buzoiană Mihăilești pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la un TIR încărcat cu cărămidă. Pentru lichidarea acestuia la locul respectiv reprezentanții ISU Buzău s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Flăcările s-au extins și la vegetația de pe marginea șoselei, iar fumul dens se vede de la o distanță foarte mare. În zonă traficul a fost blocat aproximativ 30 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 49 = 52