DEMISIE LA MINISTERUL DE FINANȚE

0
1249

Autor: Newss.ro

    Secretarul de stat de la Ministerul de Finanțe, Gabriel Biriș a demisionat. Demisia acestuia este legată de scandalul iscat în jurul modificării Codului Fiscal. Mai exact, un proiect de ordonanță neasumat de ministrul Finantelor a ajuns din greșeală în presă. Ca urmare a acestei erori, joi dimineață, Biriș și-a depus demisia la Cancelaria primului ministru, Dacian Cioloș. Șeful Executivului a acceptat demisia secretarului de stat.

     Reamintim, în presă a apărut un document potrivit căruia Ministerul de Finanțe ar dori să aplice o nouă modificare a Codului Fiscal care prevedea o creștere dramatică, pentru angajat, a contribuțiilor sociale. Conform acestora persoanele care primesc bani sub forma drepturilor de autor ar fi pierdut 9% din venituri.

     La scurt timp, Ministerul de Finanțe a reacționat printr-un comunicat de presă anunțând că nu a fost luată în considerare, ca scenariu posibil pentru pachetul de măsuri ce va modifica Codul Fiscal, creșterea taxelor. Potrivit conducerii instituției, singurele măsuri care au fost şi sunt vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale și în favoarea activității economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =