BUZĂUL INCLUS ÎNTR-O ANCHETĂ ROMÂNO – ITALIANĂ PRIVIND FALSIFICAREA DE CARDURI BANCARE ȘI PROXENETISM

0
1583

Autor: Newss.ro

    Procurorii  D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești alături de o echipă de anchetă româno-italiană constituită cu sprijinul EUROJUST şi EUROPOL, au efectuat marți, 20 percheziții domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Buzău, Vâlcea, Suceava, Gorj, Vaslui, Teleorman, Botoşani, Caraş-Severin şi Dolj. Scopul acestora a fost destructurarea unui grup infracţional organizat format din 30 de membri și specializat în falsificarea de carduri bancare și proxenetism.

DIICOT 3    În urma perchezițiilor au fost găsite şi ridicate 3 hard disk-uri, 5 laptop-uri, o tabletă, 30 de suporţi optici, 2 memory stick-uri, 15 telefoane mobile, 10 cartele SIM, 9 carduri bancare. Totodată oamenii legii au mai găsit 20.000 de lei și 4.100 de euro. Valoarea prejudiciului estimat de oamenii legii este de 60.000 de euro. Conform amplei anchete româno-italiene, cei 30 de membri sunt suspectați că ,,începând cu anul 2013, membrii grupului infracţional organizat au desfăşurat atât pe teritoriul României cât și pe teritoriul Franței și Italiei, activităţi de skimming (montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a card-urilor folosite la ATM-uri de clienţii diferitelor bănci din ţările mai sus menţionate), au falsificat instrumente de plată electronică pe care le-au folosit pentru retragerea de numerar sau achiziţionarea de produse de vestimentaţie şi încălţăminte de la mai multe societăţi comerciale din Italia” se menționează în comunicatul D.I.I.C.O.T.

    Anchetatorii au dat de liderul și coordonatorul grupului, o persoană cunoscută drept ,,Moșu” sau ,,Tătucu”, cu influenţă şi legături în cele mai importante grupări din lumea interlopă.  Față de acesta și alți șase membri ai grupului, autoritățile judiciare din Italia au emis mandate europene de arestare, ce urmează să fie puse în aplicare de către autoritățile judiciare competente. Potrivit anchetatorilor, pe teritoriul Italiei și Elveției ,,Moșu” a obținut sume frumoase de bani de pe urma prostituatelor racolate din România.

DIICOT 2    ,,Simultan, în cadrul aceleiaşi operaţiuni, au avut loc percheziţii şi pe teritoriul Italiei, sincronizate şi coordonate de către procurorii din cadrul Procuraturii Republicii din Monza.    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate și din cadrul structurilor teritoriale din județele Argeș, Vâlcea, Suceava, Gorj, Vaslui, Buzău, Teleorman, Botoșani, Caraș – Severin și Dolj, Compartimentelor de urmăriți din cadrul  D.G.P.M.B.,  Inspectoratului de Poliție din județele în care s-au efectuat perchezițiile și al Jandarmeriei Române, poliţişti din Italia, precum şi un reprezentant Europol – EC3 (Centrul European Cybercrime).  Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale, Serviciul Român de Informații și Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă” mai anunță D.I.I.C.O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =