MAI AVEM ÎNCĂ O ZI LIBERĂ, DE LA DEPUTAȚI PUTERE

0
2333

Autor: Newss.ro

   Deputații au adoptat marți legea cu 209 voturi ,,pentru”, două abţineri şi patru voturi ,,împotrivă”,prin care ziua de 24 ianuarie devine zi de sărbătoare națională. Prin urmare, românii vor avea și această zi liberă. Legea propusă de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a fost respinsă de colegii senatori. Deputații sunt, însă, cei care au hotărât ca pe 24 ianuarie românii să stea acasă.

     Celelalte zile de sărbătoare în care nu se lucrează sunt: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, 1 decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun, două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

     La jumătatea secolului al XIX-lea a avut loc Mica Unire sau Unirea Principatelor Române, (Marea Unire fiind cea de la 1918), prin unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 + = 80