OPREA A PLAGIAT! I S-A RETRAS TITLUL DE DOCTOR

0
1160

Gabriel Oprea a plagiat in lucrarea sa de doctorat, a decis definitiv, joi, conducerea CNATDCU, urmand ca Ministerul Educatiei sa semneze ordinul de retragere a titlului de doctor detinut de fostul vicepremier.

Presedintele CNATDCU, Viorel Barbu, a declarat, joi, ca decizia a ramas definitiva, iar CNATDCU a trimis propunerea la minister. De asemenea, ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a confirmat ca a primit decizia luata de conducerea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor universitare. Dupa decizia de luni a Comisiei de Contestatii a CNATDCU, Gabriel Oprea a afirmat, pe Facebook, ca va merge in instanta pentru a demonstra ca nu a plagiat in lucrarea sa de doctorat.

„In contestatia depusa la CNADTCU am vorbit despre mai multe lucruri care nu sunt in regula si care ma fac sa cred ca decizia luata de acest organism nu este una corecta. Voi merge mai departe si voi cere Justitiei sa analizeze toate aceste aspecte. (…) Daca am facut ceva ilegal, sa fiu sanctionat. Dar sa se dovedeasca mai intai ce articole am incalcat si din ce legi. Iar daca nu am incalcat nicio lege, atunci de ce sa fiu sanctionat?„, a scris Oprea, pe Facebook. Gabriel Oprea le contesta si expertiza celor care i-au evaluat lucrarea, spunand despre ei ca nu au legatura cu domeniul juridic, in care el si-a sustinut teza. „Ca sa nu mai spun ca unul dintre membrii acestei Comisii de etica nici macar nu a terminat facultatea, fiind inca student la Geografie”, completeza fostul vicepremier, pe Facebook.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea si-a sustinut teza de doctorat, intitulata „Plangerea prealabila – perspectiva istorica”, in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, avandu-l coordonator pe Ion Neagu, fost senator PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =