Colegiul Medicilor ameninţă cu Avocatul Poporului!

0
1210

Colegiul Medicilor din România solicită Ministerului Sănătății să revină de urgență și să stabilească un sistem de plată a gărzilor legal și corect față de importanța și volumul suplimentar de muncă pe care îl implică, iar Avocatului Poporului să se autosesizeze în acest caz, menţionează Agerpres.

Autosesizarea ar trebui să se bazeze pe: existența unui sistem de plată „injust și neunitar”; existența unei presiuni „nelegale și stresante” asupra medicilor de a semna contracte individuale de muncă suplimentare; faptul că drepturile pacienților „sunt pe cale a fi grav puse în pericol”, se arată într-un comunicat transmis de Colegiul Medicilor din România. Potrivit sursei citate, în urma unei întâlniri cu reprezentanții celor 41 de județe, s-a constatat că „problema asigurării gărzilor la nivelul spitalelor este departe de a fi fost rezolvată”. „Cele mai multe spitale nu au încheiat contracte individuale de muncă cu timp parțial cu proprii angajați pentru a asigura în mod legal desfășurarea serviciului de gardă.

Existența a două contracte de muncă cu același angajator, respectiv unul cu durată normală de activitate, iar al doilea cu durată parțială, este o situație absolut inedită, nemaiîntâlnită în niciun alt sector de activitate”, a precizat Colegiul Medicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 2 = 6