BREAKING NEWS: PLAN ROȘU DE INTERVENȚIE DUPĂ O EXPLOZIE LA PETROMIDIA NĂVODARI

0
1724

Autor: Newss.ro

    În urmă cu puțin timp s-a produs o explozie la rafinăria Petromidia Năvodari. Din primele date, patru persoane au fost rănite și prezintă arsuri. starea lor este foarte gravă. La locul intervenției s-au deplasat patru ambulanțe și mai multe echipaje ale ISU Dobrogea. Având în vederea amploarea incidentului autoritățile au instaurat planul roșu de intervenție. Se acționează cu 6 autospeciale de stingere, 1 ATPVM, 1 cbrn, 2 ambulanțe SMURD, 2 ambulanțe SAJ Constanța. Se pare că două pompe de azot au explodat, iar deflagrația a cuprins și o stație de benzină aflată în apropiere. Un incendiu a izbucnit la scurt timp după explozie. La acest moment au fost chemați de acasă toți medicii de la UPU Constanța. Potrivit pompierilor, incendiul a fost localizat, nemaifiind pericol de extindere sau de explozie
În urmă cu puțin timp, incendiul a fost lichidat.

14081202_10206998391253844_866230518_n    ”La locul indicat s-au deplasat de urgență 37 de pompieri, cu 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple, o autospecială CBRN și cinci ambulanțe SAJ. Planul Roșu de intervenție activat la nivelul județului a permis acțiunea în sistem integrat a echipajelor angrenate la fața locului, salvarea imediată a persoanelor aflate în dificultate și limitarea pericolul de propagare la vecinătăți.

    De asemenea, în zona de manifestare, specialiștii CBRN, în colaborare cu cei ai operatorului economic, au efectuat măsurători ale emisiilor din aer, nefiind înregistrate valori care să pună în pericol viața comunităților din proximitate şi nici a celor din amplasament. Misiunea a fost una dificilă, însă coerența și efortul concertat al forțelor din teren au condus la lichidarea incendiului în mai puțin de două ore. Salvatorii ai reușit, de asemenea, recuperarea celor 6 persoane afectate (4 rănite grav și două intoxicate cu fum) și predarea acestora echipajelor specializate în vederea transportării la Unitatea de Primiri-Urgențe a Spitalului Clinic judeţean Constanţa” a declarat Anca Chriță, purtătorul de cuvând ISU Dobrogea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =