INTERVIU CU TENISMENUL BUZOIAN OVIDIU IONESCU, DUPĂ EXPERIENȚA LA JOCURILE OLIMPICE DE LA RIO

0
1969

Autor: Leonard Bunilă

   La prima experiență la competiția olimpică, tenismenul Ovidiu Ionescu a reușit o perfomanță remarcabilă. Buzoianul a ajuns până în turul trei al competiției supreme, fiind eliminat în această fază de către portughezul Marcos Freitas, numărul 3 mondial. Prin intermediul următorului interviu, Ovidiu își împărtășește impresiile la primul său contact cu o competiție olimpică, oferă detalii despre atmosfera din satul olimpic, dar și ce mari sportivi ai lumii a avut prilejul să îi vadă la lucru, pe viu, la Rio.

Reporter: Ești la prima experiență la o competiție olimpică, unde ai obținut un rezultat foarte bun! Ce înseamnă pentru tine această performanță?

Ovidiu Ionescu: Pentru mine este ceva extraordinar iar faptul că am avut un parcurs foarte bun îmi dă, cu siguranță, încredere pentru viitor. De asemenea, sunt convins ca experiența acumulată aici mă va ajuta la viitoarele competiții importante.

Rep.: Ovidiu, cum este să evoluezi la o competiție de o asemenea anvergură? Cu ce diferă de celelalte competiții internaționale?

O.I.: Jocurile Olimpice sunt o competiție specială. Abia atunci când participi îți dai seama de intensitatea trăirilor și sentimentelor care te încearcă. Sunt multe lucruri diferite față de competițiile internaționale anuale – de la amploarea evenimentului și organizarea lui până la multitudinea valorilor umane promovate prin intermediul acestuia. Merită să muncești enorm pentru a reuși participarea la această mare competiție.

ovidu 1Rep.: Care este atmosfera în lotul de tenis de masă al României la Rio? Cum arată o zi pentru un tenismen român la Rio?

O.I.: Suntem cu zâmbetul pe buze, foarte uniți și asta se reflectă în jocul nostru, fiecare dintre noi având jocuri bune la acest concurs. O zi obișnuită începe în jur de 8 dimineața, urmată de două antrenamente plus refacere. Uneori, ne plimbăm prin satul olimpic, mai stăm de vorbă cu alți sportivi din lotul României.

ovidiu in delegatia romaniei
Rep.
: Ai avut ocazia până acum să vizitezi obiective turistice din metropola Rio de Janeiro?

O.I.: Până acum nu am avut timp, însă zilele următoare voi vizita cu siguranță Corcovado și celebrele plaje ale Braziliei.

Rep.: Ai avut timp să mergi și la alte competiții unde participă români? Dacă da, la ce competiții?

O.I.: Da, am fost aproape la fiecare meci al fetelor de la handbal și la meciurile baietilor de la tenis de câmp, urmând ca zilele viitoare să merg și să susțin, din tribune, și alți sportivi români.

Rep.: Cum este atmosfera de zi cu zi în satul olimpic? Ai reușit până acum să legi prietenii cu sportivi din alte țări?

O.I.: Atmosfera este un relaxantă, fiecare savurează clipele petrecute în Rio. Este multă voie bună, vremea ține cu noi, deși, în ultimele zile, a cam plouat. Am avut marea plăcere să îi observ pe marii sportivi ai lumii, printre care și Rafael Nadal, Michael Phelps sau Usain Bolt – toți fiind exemple demne de urmat.

Rep.: Câțiva sportivi s-au declarat total nemulțumiți de condițiile de cazare și de masă ale sportivilor. Tu ce părere ai? În realitate, cum sunt condițiile acolo?

O.I.: Condițiile sunt foarte bune, sala de joc este extraordinară, 4 mese de joc plus 2 săli de antrenament. În apartamentul în care stăm cazați au fost mici probleme dar brazilienii sunt foarte cooperanți și rezolvă orice cât se poate de repede. Personal, sunt mulțumit de tot ceea ce am găsit la Rio.

Rep.: Până acum, care este lucrul care te-a impresionat cel mai mult la Rio? În schimb, ce te-a dezamăgit cel mai tare?

O.I.: Sunt foarte impresionat de determinarea și ardoarea fiecărui sportiv în parte. Fiecare dintre noi are povestea proprie. Aici se găsește spuma sportului mondial și, în astfel de momente, simți că tot ceea ce ai visat într-o zi să realizezi, prinde acum contur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 23 = 24