,,BUCUREȘTI – ORAȘUL CONTRASTELOR”

0
1246

Autor: Tatiana Botiță

      Care este una dintre definițiile cele mai simple – și profunde – ale capitalei României? Verde și asfalt cât cuprinde, kitsch cu termopane ieftine și rafinamente arhitectonice unicat, coji de semințe lângă ceasuri suflate cu aur, cerșetori lângă magazine de lux, armonie și haos. Ce putem face cu aceste contraste, cum le privim și cum găsim armonia între ele? La astfel de întrebări și-a propus să răspundă, între 1 și 15 august, MEDS (Meeting of Design Students), un atelier anual, internațional, de creație arhitectonică și design urban, care a avut loc în Capitală.

    În toată această perioadă, MEDS România a organizat, în Bucuresti, un workshop internațional, ce a reunit peste 250 de studenți din toată lumea la specializările Design, Arhitectură, Fotografie și Arte. Tema workshop-ului a fost ,,Bucuresti – Orașul Contrastelor”. Principalul scop al workshop-ului a fost promovarea artei și culturii românești, prezentarea mesteșugurilor tradiționale, crearea unor lucrări de artă în contextul propus, similar unui muzeu în aer liber cu zone destinate locuitorilor Capitalei, promovarea și susținerea educației și posibilitatea de afirmare a tinerilor artiști. Joi, 18 august, în Campusul Agronomie din București a avut loc închiderea celei de-a 7-a ediții a workshop-ului internațional MEDS.

       La eveniment au luat parte cei 250 de studenți și tineri profesioniști arhitecți, designeri și artiști invitați din întreaga lume. ,,Există o rețea de national contact – se numește. E vorba de studenți la Arhitectură și la Design. În fiecare țară reprezentanții aceștia promovează evenimentul. Aceasta este a 7 a ediție a evenimentului MEDS (Meeting of Design Students). El a început acum 7 ani în Istanbul, a fost realizat de către doi studenți, unul din Turcia și celălalt din Slovenia și s-a dezvoltat de-a lungul timpului” a explicat project manager,  Diana Neamțu.

     Participanții la eveniment au prezentat cele 16 proiecte de design și arhitectură care au fost realizate și poziționate în mai multe locații din București: Campus Agronomie, Parcul Herăstrău, Parcul Kiseleff, Muzeul Satului și Muzeul de Geologie din București. ,,În România, noi ne dorim să dezvoltăm în continuare o serie de workshopuri multiculturale și multidisciplinare împreună cu studenții nu doar de aici din țară ci și din străinătate. Dorim să dezvoltăm capacitatea de a lucra cu unelte a studenților, nu doar partea de prezentări, de conferințe și așa mai departe” a declarat Diana Neamțu. MEDS – Meeting of Design Students este o asociație internațională ce promovează arta, arhitectura și design-ul în rândul studenților și al tinerilor profesioniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =