ÎNCĂ O GĂSELNIȚĂ A GUVERNULUI ROMÂN. ORAȘELE ȘI COMUNELE VOR FI RECLASIFICATE PE CATEGORII

0
1603

Autor: Newss.ro

     Orașele vor fi reclasificate în șapte categorii în funcție de statutul administrativ, poziția geografică, nivelul de dotare. Totodată comunele vor fi încadrate în două categorii, ceea ce va impune și modificarea grilei de calcul al impozitului pe locuință sau categoriile de spitale pe care le pot avea localitățile, ca și volumul de investiții alocat.

    Guvernul va modifica, după 25 de ani, clasificarea orașelor și municipiilor, în funcție de numărul de locuitori, de acces la aeroporturi și drumuri expres sau autostrăzi, astfel că în multe cazuri se vor alipi în componența orașelor și localități apropiate mai mici.

     În funcție de dotările comunelor, de proporția de salariați, de canalizare sau de existența toaletelor în interiorul sau in afara casei, cele în care condițiile sunt mai precare vor fi unite, în cazul în care nu se remediază până în 2025. Noile clasificări vor putea fi utilizate pentru direcționarea anumitor tipuri de investiții spre localități sau arii cu probleme de dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

40 + = 42