MOMENTE EMOȚIONATE LA CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU. SERGENTUL MAJOR BOGDAN DRAGOMIR A FOST RĂSPLĂTIT PENTRU EROISM

0
1978

Autor: Tatiana Botiță

    Sergentul major Bogdan Dragomir, supraviețuitorul schimbului de focuri din Kandahar, din 7 mai 2016 s-a recuperat repede și a revenit în țară la Buzău. Miercuri, 17 august, el a primit din partea CJ Buzău diploma și placheta de Cetățean de Onoare al județului nostru. Alături de militarul buzoian la festivitate au fost prezenți părinții acestuia dar și viitoarea lui soție care a primit în dar un un frumos ornament floral în culorile tricolorului.

militar buzoian 2     Bogdan Dragomir are 26 de ani și este din localitatea buzoiană Maxenu. Pe 7 mai 2016, el a fost grav rănit de către talibanii îmbrăcați în uniforma forțelor speciale afgane. În urma atentatului au murit alți doi militari buzoieni Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu. Bogdan trece cu greu peste momentele cumplite din timpul atentatului și îi pare rău că a pierdut doi camarazi. ,,Îmi erau frați. A fost foarte grea pierderea lor, vă dați seama. Sun colegi cu care lucrezi, cu care te antrenezi. Îți sunt și prieteni și frați, înseamnă totul pentru mine și îți este foarte greu să-i pierzi” spune Bogdan Dragomir.

      El se află acum în concediu medical dar speră să reintre în activitate cât mai repede și chiar să mai particepe la astfel de misiuni în teatrele de operațiuni. ,,A fost destul de dificil dar, am avut familia alături de mine și asta a contat cel mai mult” a declarat Bogdan Dragomir. Plutonierul Iulian Dumitrescu şi sergentul Adrian Vizireanu, cei doi militari uciși în Afganistan de talibani  sunt și ei cetățeni de onoare ai județului Buzău. Iulian Dumitrescu avea 33 de ani şi era din Smeeni, iar Adrian Vizireanu avea 36 de ani şi era din municipiul Buzău. Acesta din urmă fusese arbitru de fotbal în liga județeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 47 = 54