O STRADĂ DIN RÂMNICU SĂRAT PAVATĂ CU … GROPI ȘI DENIVELĂRI, ÎN LOC DE ASFALT

0
2076

Autor: Mihaela Iordache

    Strada Doctor Emil Ionescu, din Râmnicu Sărat, a fost asfaltată în vara anului 2012, cu fonduri de la bugetul local. În mai puțin de un an, pe această arteră au apărut și primele gropi. Odată cu trecerea timpului, asfaltul a început să cedeze, iar craterele au devenit tot mai mari. Locuitorii din zonă l-au acuzat din start pe constructor pentru că a executat lucrări de proastă calitate, iar expertizele au confirmat acest lucru. Firma care a lucrat pe strada Doctor Emil Ionescu a fost acționată în instanță, pentru despăgubiri, însă procesul este și acum pe rol. ,,Din nefericire situația (…) este cea reală. În 2012, au fost făcute lucrări de asfaltare în zonă. Constructorul nu a executat lucrări de cea mai bună calitate, drept pentru care a fost acționat de către ADP în instanță. (…) Acesta este motivul pentru care nu putem acționa cu utilaje pentru a reface suprafața (…)” a explicat primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan.

strada gropi RMS 1    În aceste condiții, refacerea carosabilului rămâne în sarcina constructorului, care oferise pentru lucrări o garanție de 5 ani. Reprezentanții Primăriei nu pot spune însă când va fi reabilitată strada, pentru că nu cunosc momentul în care se va finaliza procesul cu firma respectivă. ,,Constructorul este cel care, la un moment dat, va fi în măsură și el va interveni. (…) Până atunci, ne cerem scuze față de locuitorii din zonă pentru aceste neajunsuri, dar sperăm să se remedieze foarte repede. Nu sunt termene pe care să ni le asumăm la momentul acesta pentru că, nu știm cum va decurge acest process. Cert este un lucru, acela că la sfârșitul perioadei strada va arăta așa cum ar trebui să arate astăzi” a declarat Cîrjan.

strada gropi RMS 2     Și de parcă nu era de ajuns, pe strada Doctor Emil Ionescu din Râmnicu Sărat nici gurile de canalizare nu sunt la nivelul carosabilului. Autoritățile spun însă că această problemă va fi remediată odată cu refacerea asfaltului și că vina pentru aceasta situație nu aparține Companiei de Apă Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =