STRATEGIE NOUĂ ADOPTATĂ DE HM BUZĂU, DUPĂ REPRIMIREA ÎN LIGA A DOUA!

0
2199

Autor: Leonard Bunilă

Nu va evolua în Liga Națională, dar nici nu se va desființa! Este vorba de Handbal Municipal Buzău, care a fost reprimită de Federația Română de Handbal în Liga a doua de handbal feminin. În această situație, conducerea clubului este nevoită să renunțe la serviciile celor șapte jucătoare aduse luna trecută pentru a face față în Prima Ligă. În Liga a doua, tehnicianul Romeo Ilie se va baza pe jucătoarele care au reușit promovarea sezonul trecut, plus câteva junioare din pepiniera proprie. În următorul interviu, Ștefan Miloș, președintele clubului buzoian de handbal feminin, anunță ce obiectiv și-a propus echipa în următorul sezon al Ligii a doua, pe ce buget se va baza, ce jucătoare vor pleca de la echipă, dar dezvăluie și numele junioarei care ar putea face în curând pasul la echipa mare.

Reporter: Domnule Miloș, cum ați primit vestea că echipa a fost reprimită în liga a doua?

Ștefan Miloș: Vă dați seama că nu la fel ca atunci când am fost anunțați că vom evolua în Liga Națională! Cu toate acestea, a fost un anunț pe care îl așteptam cu mare nerăbdare dar și cu circumspecție. Asta pentru că erau voci în Federație, dar și la alte cluburi din liga secundă, care spuneau că nu ar fi normal să fim reprimiți în eșalonul secund pentru că stricăm structura campionatului. Bine, la drept vorbind, adevărul cam ăsta este, însă eu cred că decizia luată la vârful FRH este una bună. Ar fi fost nedrept ca noi să nu fim primiți în Liga a doua, iar Râmnicu  Vâlcea, echipă care nu are nicio legătură cu defuncta Oltchim, să fie primită în Liga Națională. Oricum, odată cu anunțul reprimirii o să fie liniște la echipa noastră.

Rep.: Ce urmează să se întâmple în perioada următoare, înainte de începerea noului sezon al Diviziei A?

Ș.M.: Acum, în acest moment, trebuie să renunțăm la cele șapte jucătoare pe care le adusesem pentru prima ligă și intenționăm să promovăm la prima echipă câteva junioare dornice de afirmare, din pepiniera proprie.

Rep.: Domnule Miloș, legat de junioare, vreau să vă întreb cum le răspundeți celor care spun că a fost neglijată secția de copii și juniori a HM Buzău?

Ș.M.: Sigur, sunt și răutăcioși care probabil nu cunosc foarte bine situația la echipă. Nu știu cine a spus acest lucru dar eu pot să vă spun sigur că avem echipă de handbal junioare care a terminat pe locul 6 pe țară iar la junioare III avem o pepinieră extraordinară. Chiar ieri (nota red. – duminică, 7 august), o junioară, Alexandra Dumitrașcu, a evoluat într-un meci amical împotriva unei formații din Liga Națională, Unirea Slobozia. Nu numai că  a făcut față jocului, dar a înscris și gol. Dar trebuie să spun că nu doar Dumitrașcu este valoroasă, ci sunt alte câteva jucătoare de perspectivă la junioarele noastre, care cochetează cu echipele naționale de juniori. Avem aproximativ 12 jucătoare de valoare la echipa de juniori, pe care cu siguranță ne vom baza în următorii ani. Anul acesta, patru sau cinci jucătoare vor fi în lotul formației noastre pentru liga a doua.

alexandra dumitrascuRep: Cum se va descurca HM Buzău din punct de vedere financiar? Care sunt perspectivele din acest punct de vedere?

Ș.M.: Vreau întîi de toate să lămurim un aspect. La prima și la a doua întâlnire cu domnul primar Toma, am convenit cu dânsul că dacă ceva nu e legal, nimeni și absolut nimeni nu voia să primească bani de la Primărie. Bine, puteam măcar să găsim împreună soluții, dar să vii și să spui că am pus presiune pe primar cu acea conferință în care am fost prezenți mai mulți șefi de cluburi din oraș este total greșit. Noi am tras doar un semnal de alarmă pentru întreaga comunitate, să sprijine sportul în această situație în care nu ne putem baza pe bani de la primărie. Nu vrea nimeni ca domnul primar să încalce legea pentru a finanța sportul local, asta e clar! Am înțeles însă că spre finalul anului, după ce va rezolva problema arieratelor, Primăria va finanța din nou clubul nostru.

Rep.: Ce modificări va suferi lotul de jucătoare în perioada următoare?

Ș.M.: În primul rând, vom renunța la jucătoarele pe care le adusesem la reunirea lotului, cu ideea de a ne întări pentru Prima Ligă. La ora actuală, cu bugetul mic pe care le avem, noi nu ne mai ridicăm la pretențiile acestor jucătoare. Fetele au înțeles acest lucru însă mie îmi pare rău din cauză că ne-am pierdut un pic din credibilitatea pe care ne-o câștigasem de-a lungul anilor.

Rep.: Cu alte cuvinte, antrenorul Romeo Ilie se va baza pe lotul din sezonul trecut, plus câteva junioare din pepiniera proprie?

Ș.M.: Nu, nu putem să ne bazăm pe același lot, pentru că vreau să fiu corect și să spun că ne-au plecat două dintre cele mai bune jucătoare. Este vorba de coordonatorul de joc Simona Duță, un lider al echipei timp de patru ani de zile, și pivotul Mirela Vîlcu, o altă jucătoare valoroasă. Dacă Simona a ales să se retragă din activitate din motive personale, Mirela a hotărât, la finalul sezonului trecut, să se întorcă la Galați, orașul natal. Așadar, echipa este slăbită față de anul trecut, în condițiile în care Divizia A este mai puternică decât anul trecut. La lotul de anul trecut, excepție făcând cele două jucătoare care au plecat în vară, vor evolua și patru-cinci junioare, pe care noi le considerăm cele mai talentate.

Rep.: În contexul actual, ce obiectiv v-ați propus pentru sezonul viitor al Diviziei A?

Ș.M.: Este foarte greu să spun acum de obiectiv, pentru că încă nu e definitivat lotul și nu știm nici pe buget ne vom baza, dar eu mi-aș dori ca și în acest an să ne batem pentru primul loc. Va fi însă foarte greu, pentru că ne vom bate cu Rapid București, care a picat din prima ligă, apoi a apărut o secție feminină la Dinamo București, cu un lot destul de bun. De asmenea, mai există echipe tari la Piatra Neamț, Constanța sau Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 14 = 19