BREAKING NEWS: A FOST GĂSITĂ PERSOANA CARE A INCENDIAT BISERICA ,,SFINŢII ÎNGERI”, DIN MUNICIPIUL BUZĂU

0
2413

Autor: Newss.ro

    Polițiștii au identificat luni, principalul suspect care, la data de 01 august ar fi incendiat Biserica ,,Sfinții Îngeri” din municipiul Buzău. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, din comuna Berca, județul Buzău. În urma audierilor, polițiștii de investigaţii criminale ai Poliţiei Municipiului Buzău au aflat că, în jurul orei 04.30, folosindu-se de o motocicleta tip enduro  s-ar fi deplasat pe raza municipiului Buzău, unde ar fi provocat incendierea Bisericii ,,Sfinții Îngeri” din centrul orașului.

      Acesta le-ar fi declarat oamenilor legii că a spart un geam al lăcașului de cult și a aruncat în interior a un recipient cu material inflamabil. În urma perchezițiilor la domiciliul acestuia, polițiștii au găsit și ridicat în vederea continuării cercetărilor, 4 recipiente. Acestea erau special confecționate și ar fi putut fi folosite pentru provocarea unui incendiu. De asemenea, ei au mai găsit motocicleta și echipamentul aferent, respectiv casca de tip enduro, costumul complet de motociclist și o geantă tip camuflaj.

    ,,În baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale împotriva bănuitului sub aspectul săvârșirii infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută de articolul 253, alineatul 4 din Codul penal, iar în urma prezentării în fața instanței, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus luarea măsurii de siguranță a internării medicale provizorii, până la însănătoșirea acestuia sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii” se arată în comunicatul IPJ Buzău. Pentru moment, nu sunt însă cunoscute ce anume l-a determinat pe bărbat să recurgă la un astfel de gest: să distrugă un monument istoric. Cercetările continuă în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 38 = 43