SECȚIA A.T.I. A MATERNITĂȚII BUZĂU A FOST TRECUTĂ DIN GREȘEALĂ, PE LISTA NEAGRĂ A MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII

0
2652

Autor: Tatiana Botiță

     Ministerul Sănătății a emis miercuri, o listă cu peste 180 unităţi de transfuzie sanguine din țară care nu sunt autorizate. Pe aceasta au fost trecute Spitalul Orășenesc Nehoiu precum și  fost trecută Secția de Anestezie si Terapie Intensivă a Maternității Buzau. Joi, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au declarat însă că informația este eronată. Mai exact, secția ATI a Maternității figurează pe lista Ministerului din cauza unui angajat DSP Buzău care a redactat greșit datele. ,,Confuzia care s-a creat și Județeanul a apărut ca spital cu Maternitate neautorizată a fost determinată de o greșeală a noastră, probabil, pentru că persoana care răspunde cu Compartimentul de Avize-Autorizări unde s-a și adresat Ministerul pentru a solicita aceste informații a considerat că în județul Buzău sunt două unități autorizate” a explicat medicul epidemiolog Carmen Scîntei din cadrul DSP Buzău.

      În ceea ce privește noua Maternitate Buzău, reprezentanții Direcției spun clar că unitatea respectă toate normele medicale de funcționare și autorizare. Totuși,  județul Buzău are o unitate de transfuzii neatorizată. Este vorba despre Secția exterioara cu paturi a Spitalului CFR, care ar urma să-și depună documentația necesară în perioada următoare. ,,Singura unitate unde n-am putu să autorizăm UTS-ul a fost Secția CF a spitalului exterior Galați care și-a și suspendat activitatea. Acuma și-a refăcut condiția de mediu, s-a dotat corespunzător și va fi și ea autorizată după ce își va depune documentația” a menționat Carmen Scîntei.

     Până pe 12 august, departamentele de supraveghere din Direcţiile de Sănătate Publică vor verifica toate unităţile de transfuzii neautorizate. Ministerul Sănătații anunță că până la 1 noiembrie untițățile de transfuzii trebuie să se conformeze și să obțină autorizații de la DSP. De asemenea, în urma verificărilor DSP  din teren este posibil ca această listă să se reducă, iar unele unități private să aibă contract de livrări de sânge, dar să nu efectueze transfuzii. Ministerul Sănătății precizează că spitalele din rețeaua Ministerului Apărării Naționale au propriul centru de transfuzii, nefiind în subordinea autorizării de către DSP-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =