SUNTEM DE TOT RÂSUL! HM BUZĂU ÎȘI POATE LUA ADIO DE LA LIGA NAȚIONALĂ PENTRU CĂ PRIMĂRIA REFUZĂ SĂ O FINANȚEZE

0
9745

Autor: Leonard Bunilă

    Numai la noi se poate întâmpla așa ceva. Avem în sfârșit, o echipă de handbal feminin care reprezintă Buzăul în Liga Națională, dar Primăria nu dă bani pentru a o menține acolo. Prin urmare, toate speranţele iubitorilor sportului din Buzău că, din toamnă, vor fi răsfăţaţi, cu handbal feminin de primă ligă, riscă să fie spulberate de un anunţ făcut, zilele trecute, de primarul municipiului Buzău. Constantin Toma a declarat că Primăria nu poate aloca niciun ban pentru sport, din cauza datoriilor mari pe care administrația locală le-a acumulat în ultimii ani. ,,Nu vom da bani deocamdată la nimeni pentru că așa cum știți nu putem da niciun leu. Am anunțat și în ședința de Consiliu Local. Deci s-au tăiat 46 de miliarde  de lei, deoarece nu putem angaja niciun cost, nicio cheltuială având în vedere arieratele și banii restanți ” a explicat edilul.

     Anunţul primarului Toma a picat ca un trăsnet în tabăra echipei feminine de handbal, care îşi vede ameninţată participarea în Liga Naţională. Asta după ce, nu cu mult timp în urmă, președintele clubului Handbal Municipal primise garanţii ferme din partea Primăriei că va fi sprijinită să participe în primul eşalon al handbalului feminin românesc. ,,Practic dânsul nu știa ce e cu arieratele, ce are acolo. El mi-a spus ferm că această echipă o va susține pentru că e păcat că a făcut performanță și o va susține. Deci nu s-a pus problema sub nicio formă atunci, asta se întâmpla acum două săptămâni, de aceea noi am și demarat. Deja ne veniseră și câteva jucătoare, deja mai erau încă 2-3 pe drum și dacă ne-a spus că într-o săptămână ne va acești bani, atunci a trecut și a doua săptămână și nu s-a văzut nimic, mă gândeam că poate se mai amână un pic, dar măcar să ne facem și noi un calcul ” a declarat Ștefan Miloș, președinte HM Buzău

     Fără banii promişi de municipalitate, prezenţa formației buzoiene în viitorul sezon al Ligii Naţionale este puțin probabilă. Mai mult, unele jucătoare nu mai sunt nici ele dispuse să continue la Buzău. ,,Fetele au citit prin presă și au văzut declarațiile domnului primar și deja au început să-și pună mari semen de întrebare pentru că știți că pot oricând să plece la alte cluburi” a explicat Miloș. Puşi în temă cu veştile proaste de la Primărie, sponsorii echipei buzoiene, respectiv patronii societății Global Cash&Carry, vor avea o întâlnire cu preşedintele clubului Handbal Municipal, Ştefan Miloş, şi antrenorul Romeo Ilie, pentru a decide dacă gruparea buzoiană se va înscrie în prima ligă. Un lucru este clar: dacă Primăria nu va ajuta clubul Handbal Municipal, gruparea buzoiană nu va putea evolua din toamnă, în Liga Naţională de handbal feminin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 65 = 74